English (Google Translate)

Thursday, April 07, 2011

Mina egna ord

Jag vill tacka för allt stöd de senaste dygnen och vill samtidigt passa på att reda ut några missförstånd som uppstått sedan den här olyckliga stormen utbröt.

Jag har inte förföljt någon. Jag har inte sprungit efter någon. Jag har inte ofredat någon. Tillsammans med en reporter har jag under ett tjänsteuppdrag sett drottningen och prinsessan i en butik och ställt mig utanför, på allmän plats, för att försöka ta en bild när de kom ut ur butiken. De valde istället att lämna butiken via en sidoingång fyra meter ifrån mig springandes mot sin bil. Drottningen snubblade olyckligt på en sopsäck och gjorde sig illa.

Jag är djupt ledsen och bestört över det som hände drottningen, och jag ber om ursäkt om min närvaro fick henne att känna sig stressad.

Det är allt jag kommer säga i ärendet och har nu lagt detta bakom mig. Min blogg är privat och de åsikter jag uttrycker här är mina egna personliga åsikter.

32 comments:

Hälsporren said...

Jag tänkte på dig när jag såg löpsedlarna. Jag hoppas verkligen att det kommer att lägga sig, lugna sig. Måste vara jobbigt att bli anklagad för något sådant som de nu anklagar dig för.

Jurek Holzer said...

Hovet har helt tappat känsla för proportioner och uppför sig ungefär som Berlusconis pressfolk. Mycket ovärdigt av hovets presstjänst att hålla på som de gör.

Lars D said...

Styrka och respekt!
Hoppas att Aftonbladet stöttar dig.
/LarsD

Sara Hjortsberg said...

Herregud sådana otroliga proportioner det här har tagit! Hon snubblade, that's it, det händer alla människor, med eller utan fotografer i närheten. Ingen hade brytt sig för fem öre om hon inte hade varit drottning.

Stå på dig Pontus - så länge du vet i ditt hjärta att du inte gjorde något fel så ska du inte bry dig en sekund av vad andra tycker och säger.

Anonymous said...

Jag har ingen aning vad som hände utanför den där butiken när Silvia snubblade. Oavsett vad så tycker jag det är dåligt av din arbetsgivare att ta avstånd från dig på det sätt som Helin gjort. Ville Drottningen göra en tjurrusning mot sin bil så är det inte ditt fel. Hon hade kunnat GÅ. Som en kunglighet får hon räkna med att bli fotograferad när hon vistas på allmän plats. Hoppas du inte deppar ihop för det här. Vi är många som tycker du fått oförtjänt med skit. /Leyla

Anonymous said...

Jag skiter fullkomligt i drottningen. Dessutom vill jag att diskussionen ska föras på ett helt annat plan: vilket ansvar har tidningarna? Hur hetsar man fotografer och reportrar att gå över gränsen?
Och varför? Är det läsarna som köper skiten?
Vad som än hände utanför butiken så är det tidningsledningens och det köpande folkets fel. Stötta inte den typen av journalistik om du tänker förfasas över arbetsmetoderna.
/Scott

VeronikaP said...

Stå på dig!
Med den lön hon och hennes familj har, borde hon räkna med fotografer. Dessutom kunde hon köpa sig ett par skor med greppvänlig gummisula som passar att springa i... ;-)

Nu har det gått ett par veckor sedan jordbävningen i Japan, media behöver något nytt och spännande att skriva om!

Väntar på nya bilder från dig, men jag vill ha fler i färg... :-)

Kenta said...

Som sagt, stå på dig!
Och hoppas du får ett bättre stöd av tidningen internt än det jag läste i tidningen.
Dina balanserade ord om händelsen är trovärdiga. Hade det varit någon mindre känd än drottningen som snubblat hade det säkert varit en ickesak.
Stå på! Ser fram emot fler grymma bilder..

Hussein El-alawi said...

stå på dig!

akgsson said...

Köööööööör Pontus. Köööööör.

Sverige hejar på dig och Aftonbladet.. de suger just nu.

Lycka till.
Anna / Arboga

Erik B said...

Eeh, kungahusets främsta uppgift är väl just att bli fotograferade?

Ta det inte personligt, Ponus. Det är politik.

FotoMix-bloggen said...

Att en sån skitsak har fått så stora proportioner är bara beklagligt.
Hoppas du redan lagt det bakom dig.
Vänliga hälsningar.
Daniel

Jens B said...

Pontus - ALLA vettiga människor fattar att det här är en skitgrej. Usel uppbackning av AB. Men dina vänner stödjer dig till 110 procent.

Anonymous said...

Troligen var Drottningen inte så stylad kanske lite osminkad. Tänkte detsamma som du skrev.

Annika said...

All respekt till dig. Stå på dig. /Annika

A och J. said...

Jag tycker att din arbetsgivare sköter sig på ett fruktansvärt dåligt sätt. Dina kunskaper och din skicklighet är kanske bättre lämpade för DN, SvD eller Svenskan?

Stå på dig. Vi är många, jävligt många, som stödjer dig.

Anonymous said...

WORD!

/Peter

Anonymous said...

Vad är detta för trams som tidningarna och hovet har blåst upp, hon har stukat foten so what, helt sjukt att det kan bli sån uppstådelse av en sån struntsak, hon får väl skylla sig själv att hon inte tittar var hon sätter foten. Dessutom var hon och shoppade för skattepengar.
Finns det verkligen inget viktigare som händer i världen än att dendär parasiten gjort illa fossingen när hon brände skattepengar?

/Jan

Andreas said...

Vi står på din sida. Uselt hanterat av Aftonbladet. Kämpa på du är en fantastisk fotograf!

Sven Tycker said...

Kungahusets uppgift i samhället är att klippa snören och ställa upp för fotografer. Vill dom inte bli fotograferade när dom befinner sig på offentlig plats (betalda av skattebetalarna) så har dom uppenbart något att dölja. Jag har mycket dåligt förtroende för kändisjournalistik och kändisfotograferande. Men detta handlar om en bidragsberoende familj vars uppgift är att just bli fotograferade.

Anonymous said...

Fråga Silvia först och respektera svaret...
m.a.o. gå därifrån om hon inte vill...

Anonymous said...

Herregud hade inte ens hört att "hon" hade ramlat........
Otroligt hur saker och ting kan blåsas upp.
Så är det ibland Pontus - man gör sitt jobb och ändå gör man fel.
Många kramar till dig=))
Kusin Agnetha

Jessica said...

Er hatjakt på kungafamiljen och speciellt drottningen är ynkedom. Om ni hatar kungar kan ni väl ge satan i dem bara?? eller?

Anonymous said...

Din historia hänger inte ihop. Dessutom uppger SR andra uppgifter. Vad hade du för uppdrag i New York?

Lars D said...

Jag blir bara mer och mer förbannad på hur Aftonbladet skött detta.
Usch, hoppas du kan släppa det fort.

Det är väldigt många som står på din sida.
Kanske ska frilansarna bojkotta Aftonbladet ett tag?
Stå på dig, New York är större än Aftonbladet.
Skönt.

/LarsD

Anonymous said...

Mina sympatier. Vi har krökt rygg för kungahuset länge
nog.

Anonymous said...

Är man en offentlig person då ska man vara beredd på att bli fotograferad. Man kan som kunglighet inte förvänta sig att avböja fotografering när man känner för det. Andra offentliga personer har inte den lyx att kunna säga nej.
Jag tycker inte att Pontus har gjort något fel. Han har bara gjort sitt jobb. Synd att AB fegat och pudlat istället för att ta debatten.

Kerstin Sedvallson said...

Hej Pontus!
Du har inte gjort något fel. Ynkligt av hovet att skylla på dig när drottningen snubblar.
AB har uppträtt illa som inte höll dig om ryggen.
Kerstin Sedvallson

Anonymous said...

Så fort jag såg rubriken så tänkte jag att det var ngt lurt och knappast ditt fel.Det verkar vara mkt "gravade" hundar i kungahuset nuförtiden.
Du har min sympati!

Anonymous said...

Vad mycket förkrympta bittra människor det finns i samhället med tanke på alla dessa kommentarer. Att "ha fått kröka rygg för kungahuset" låter som om vi levde i början av 1900-talet.

När det gäller fotografen och drottningens fall utanför jaktbutiken kommer vi nog aldrig att få veta hur det verkligen gick till. Silvia är i vilket fall värd all respekt i sin svåra situation nu.

Anonymous said...

Det var väl sopsäcken(-arna) hon snubblade på, inte dig! Jag är på din sida!!! (Vilket otroligt många andra också är.)

Anonymous said...

Jag tycker att du inte har gjort något fel.