English (Google Translate)

Thursday, June 04, 2009

Gott. Not.

På väg till ett jobb upstate New York idag, stannade jag till för en lunch på en restaurang i den lilla orten Rhinebeck. Där beställde jag en sallad med endiveblad, ädelost och karamelliserade valnötter. Dressingen var brun och obestämbar, men den gjorde att rätten såg extremt oaptitlig ut. Valnötterna påminde om knäck och fastnade i tänderna. Den sorgliga pricken över i:et var att rätten var sockrad.

Där satt jag och förbannade mig över mitt lunchval. Just då kom servitrisen fram och frågade: "Hur smakade maten?" "Mmm, jättegott" svarade jag. Med det svaret överraskade jag mig själv, och kände mig samtidigt väldigt svensk.

7 comments:

Jimmy said...

Haha, visst är det lätt att bara dra till med det trots att man är missnöjd. Minns en gång när jag åt på en restaurang på Djurgården. Sa faktiskt att maten var rätt äcklig. Kyparen såg ganska så chockad ut. :)

Pontus Höök said...

Har faktiskt en liknande story när jag och en kollega var och åt på en restaurang på Avenyn. Kyparen frågade om maten smakade bra, och min kollega svarade: "Nä, det var ganska stabbig pasta det här" Kyparen tappade hakan och sa inte ett ljud, utan vände bara och gick därifrån.

Gunilla said...

Var du pa Terrapin Restaurant?
Jag bara undrar?
Svart att fa bra mat har uppe ibland. Jag bor i Woodstock, NY som inte ar langt ifran. Det finns ett par bra har. Nasta gang far du kora over Hudson floden och hit.
Gillar din blogg och du tar fina bilder!
Gunilla
Woodstock,NY

Pontus Höök said...

Gunilla, kul att du gillar bloggen. Det var exakt den restaurangen. Otroligt hur du lyckades pinpointa. Har du kanske tom ätit salladen?

Gunilla said...

No!
I "played it safe" och hade Ceasar sallad :-)men en av mina kompisar hade oturen att bestalla samma sallad som du.
Min man har skickat tillbaka mat eller klagat flera ganger om det inte ar bra. Da har han alltid fatt valja nagot nytt. Jag daremot ar radd att om man sander tillbaka mat att de spottar eller gor nagot annat trevligt med maten. Tar inte risken!

Pontus Höök said...

Jag är likadan, jag har aldrig skickat tillbaka mat. Man vet som sagt inte vad dom kan hitta på.

Jimmy said...

Lustigt nog hände detta i går kväll. Första vändan lax kompisen fick var så liten att man knappt såg den. Då fick han en ny ordentlig portion. Den var ordentligt överstekt och totalt smaklös. Han stod på sig och det slutade med att han inte behövde betala en cent.

Om han fick lite saliv eller andra kroppsvätskor på köpet är däremot oklart...

Kul blogg annars och eftersom det på sätt och vis är en fotoblogg, så måste jag ju säga att du tar fantastiska bilder. De som lockade mig hit, men alltid kul att läsa nån som skriver roligt också.