English (Google Translate)

Friday, December 05, 2008

Jobba gratis

Inlägget "Four Reasons to Consider Working for Free" på Strobist är dagens snackis, fotograferna Chase Jarvis och Vincent Laforet har också sagt sitt i detta känsliga ämne. Ska man som fotograf jobba gratis, och isåfall resulterar det i mer betalande jobb i längden?

Det finns en poäng i David Hobbys resonemang på Strobist tycker jag. Du får en större kreativ frihet på dessa jobb. Men som en fotograf påpekade: "Did he get his strobes for free?"

4 comments:

Olle Lidbom said...

Inte för att jag är ute efter jobbet, men:

Ska man jobba gratis tycker jag man allra helst ska göra det i egna projekt med andra människor. Så att friheten blir stor, inlärningskurvan skarp och kontaktnätet vidgas.

Anonymous said...

Det kan man om man isåfall har chansen att vara med om ngt unikt eller som kan göra stor skillnad i meriterna. Annars är väl jobba billigt bättre, ialla fall i början.

Pontus Höök said...

Jag blir av glad av att se att ni tagit er en funderare på ämnet i fråga. Det är ju inte en ja eller nej fråga precis, och det finns mer än ett svar. Tycker ni båda har bra argument. Den dagen jag jobbar gratis får ni läsa om det på bloggen ;)

Anonymous said...

Jag jobbade helt gratis nästan en dag i veckan á 6timmar från 29 april till 1 oktober!!! fick inte 1 krona:(
Jag gjorde det för att det var kul, spännande men framför allt nytt.

Men det jag inte visste var att veckor innan den 6 december skulle mina bilder hamna i Lejonboken...

Kram

M