English (Google Translate)

Wednesday, October 16, 2013

iPhåneri

Det här med att man får brottas med personer med iPhones när man jobbar måste ju få ett stopp. Häromdagen när det skandinaviska pressuppbådet stod utanför NBC och väntade på killarna i Ylvis, så smög sig en man fram alldeles lagom tills de anlände och började ta bilder med sin iPhone. Efter att vi rutit till så flyttade han på sig. När jag en minut senare bytte fotoposition stötte jag in i någon. Samma man. Det enda som är värre är när privatpersoner halar fram en iPad och fotar loss. Tro mig, det händer oftare än vad som är acceptabelt.

6 comments:

Ett annat S said...

Förstår att det kan vara irriterande, men vad ger dig/er mer rätt att fotografera än privatpersoner med iPhone? Har inte de samma rätt till platsen som du/ni?

jax said...

Ett annat S: och om någon kommer in på ditt jobb, ställer sig i vägen för din dator/arbetsstation/vad du nu jobbar med och förstrött och utan att veta vad de gör petar på den och hindrar dig från att göra ditt jobb skulle det också vara helt okej?

Att såna som du inte fattar att en del har jobb att göra är otroligt störande för oss som jobbar ute bland allmänheten.

Pontus Höök said...

En bra summering där Jax.

Ett annat S said...

Den parallellen stämmer ju bara om du är studiofotograf och någon går in i din studio och ställer sig i vägen för dig. Min dator står ju faktiskt inte på allmän plats (vilket jag förmodar att "utanför NBC" är).

Pontus Höök said...

S, du går inte fram framför en gatumusikant på gatan och börjar spela blockflöjt. Du tar inte en barnspade och börjar gräva framför en vägarbetare. Det skulle som du förstår vara väldigt oförskämt. I fallet utanför NBC så var det ett möte som skandinavisk media hade satt upp med Ylvis. Vi stod och väntade på dom. Då kommer du inte och ställer dig framför hela gänget med en iPhone.

Linda K said...

Det är förstående och irriterande men det skulle också bli en jäkla bra bild när en privatperson ställer sig framför er med en iphone och bakom står typ 20 fotografer med proffskameror. :)