English (Google Translate)

Monday, April 26, 2010

Inte en vanlig dag på jobbet

Häromdagen stod jag i lugnan ro på en gata i East Village. Jag hade en kamera på vardera axel och ett bälte runt midjan med bl.a ett batteripack som var kopplat via en kabel till min blixt. Fram kommer en drogpåverkad man och vill att jag ska ta en bild på honom. För att inte framstå som konfrontativ så tar jag en bild.

Direkt efter frågar han om jag kan ge honom 5 dollar. Jag får känslan av att killen kommer att ta plånboken och springa om han bara fick chansen, så jag svarar att jag inte har några pengar. Då börjar han aggressivt att rycka i min jacka för att få tag i plånboken. Det enda jag kommer på att säga är att det kommer en polisbil bakom honom, med förhoppningen att han då lämnar mig i fred.

Bad call. Mannen genomskådar min lögn och blir rasande. Han tar tag i min blixtsladd och lindar den runt halsen på mig och drar åt. Samtidigt hotar han med att köra in en nyckel i magen. Plötsligt ropar en man en bit bort "Stop it!". I det ögonblicket lyckas jag frigöra mig.

När jag tittar bakåt ser jag att min attackerare följer efter. Just den situationen kunde varit skräckinjagande, men eftersom att jag visste att det fanns en närliggande polisstation så höll jag mig förhållandevis lugn. När mannen förstod vart jag var på väg så försvann han snabbt.

Inne på polisstationen gick jag direkt fram till en polis som satt vid en desk. Jag visade bilden jag tog på den drogade mannen några minuter tidigare. Polisen sken upp och sa:"Det är ju **** ***, han har just kommit ut ur fängelset. Han brukar terrorisera folk i området. Call 911 next time and we will help you".

Han fick det att låta så enkelt. Min erfarenhet säger mig att det är ganska svårt med en blixtsladd runt halsen. Jag gjorde ingen anmälan heller, istället gick jag ut och njöt av den sköna vårsolen.

9 comments:

Gunilla said...

Oj! Farligt med blixtsladdar, alltså...

Stefan said...

Close one!

FotoMix-bloggen said...

Otäckt.
Nästa gång kanske du kan dra några fulladdade blixtar rätt i ögonen på honom...

Anonymous said...

Se där det är farligt i NY bäst du flyttar tillbaka till snälla sverige!!! Tur att det gick bra!! Men du glömde ju visa bilden på "the bad guy"
Kramar från kusinen i Länghem

Pontus Höök said...

Skulle kunna lägga ut bilden på honom, men jag avstår. Det var gott att skriva av sig iallafall. Blixtsladden funkar dessutom fortfarande som den ska. :)

Gunilla said...

Men Pontus, VAD gjorde du i East Village?! ;-)

Daniel said...

Obehagligt! Var i EV intraffade detta?

Pontus Höök said...

Gunilla, vågar inget säga för då skriver du det på din blogg ;) Daniel, det var 3 kvarter öster om St Marks Place.

Gunilla said...

Det var en retorisk fråga... ;-) Kan konstatera att uppdragen hamnade på väldigt olika glamnivå den dagen!