English (Google Translate)

Tuesday, January 15, 2013

Rätten att bära vapen


Idag kommer vicepresident Joe Biden att lämna en serie rekommendationer om åtgärder mot vapenvåldet till Obama. Med anledning av det gjorde jag ett jobb tillsammans med DN:s Washington-correspondent Michael Winiarski i Lebanon, PA. Där ägde i helgen en vapenmässa rum. Jobbet skulle bli det konstigaste jag gjort på länge.

Det började med att vi blev utkastade ur mässlokalen när en vakt såg min kamera på axeln. Vi fick egentligen ingen riktig förklaring till varför vi blev utslängda. Istället ställde vi oss utanför och pratade med folk. De hade mycket att säga men vägrade uppge namn eller att ställa upp på bild. Kort därefter kom en man ut från mässlokalen och hotade med att ringa polisen då vi stod på privat mark. Vi drog oss längre bort mot parkeringen.

I godan ro ställde vi oss bredvid en en lastbil som stod mitt på parkeringen. På bilen kunde man läsa följande text på ett klistermärke:"Happiness is a warm machine gun". Jag tog en bild på texten då ägaren till bilen, i släptåg med fru och barn, kom skrikande mot mig. Han hotade med ett kok stryk för att jag stod för nära hans bil. Också han hotade med att ringa polisen.

Vi tog oss ännu en bit bort på parkeringsplatsen. Vi som bara ville att de som försvarar sin rätt till att bära vapen skulle komma till tals.

3 comments:

Anonymous said...

Helt Sjukt!/ Petra

Anonymous said...

Till tals kom de ju :) / Anders Hansson

Pontus Höök said...

Jo, men tyvärr spädde dom bara på fördomarna man hade..