English (Google Translate)

Tuesday, February 07, 2012

Inte ens ett kilo

Försöker vara lite nyttig nu ett tag. Kör stairmaster på gymmet och försöker äta allmänt hälsosamt. Resultat efter en vecka: minus ett kilo. Eller 900 gram om vi ska vara exakta. Det är så himla lite att det tynger mig.

4 comments:

Oscar said...

Prova kettlebells! Se om du inte kan hitta något nybörjarpass och gör det ett par gånger.

Pontus Höök said...

Kettlebells, har alltid undrat vad dom är bra för :D

Unknown said...

Ajdå - nummer ett när det gäller träning och kost i syfte att minska vikt är att slipa lite på förväntningarna så att du inte blir modslagen och ger upp direkt. Att ha gått ner 1 kg på en vecka är ett rätt bra tempo, om du inte har en särskild kost.

Nummer två är att välja syfte: vill du få smalare midja? Bättre flås? Starkare rygg så du orkar längre pass framför datorn? Beroende på vad du svarar så ska du välja en träningsform som passar.

Har du koordination och kan tänka dig typ jympa så får du lite av varje, men behöver du flås så är cykel eller stairmaster bra. Behöver du rygg så är all typ av bålträning bra, kettlebells inräknat! Men vill du maximera fettförbränning så ska du bygga muskler, exempelvis tunga vikter i gymmet eller crossfit-träning. Ta ett par instruktioner i marklyft, om du ska välja en enda övning som ger ben, bål, axlar och rygg!

Glöm inte, ett kilo på en vecka är mycket. Efter 12 veckor är det många kilon. En "normal" viktnedgång om man inte svälter sig själv eller tränar ohemult mycket är 0.5 kg på en vecka.

Så håll i och håll humöret uppe!

Pontus Höök said...

just nu kör jag en timme cardio 5ggr i veckan och så lite situps på det. Av någon anledning vill man ju alltid att det ska gå såfort som möjligt. :) Tack för utförlig kommentar!