English (Google Translate)

Tuesday, August 23, 2011

Jordskalv

Idag drabbades USA:s östkust av det största jordskalvet i området sedan 1944. Jordskalvet uppmättes till 5.8 på richterskalan och dess centrum var söder om Washington DC, nära Richmond i Virginia. Skakningarna kändes hela vägen till New York.

Själv satt jag i lugnan ro och jobbade framför datorn när mitt ben plötsligt började gunga fram och tillbaka. När jag tittade upp såg jag väggarna svaja. Måste erkänna att jag fick viss panik eftersom jag inte kopplade ihop det med ett jordskalv. Jag trodde skakningarna hade med byggnaden att göra.

Genast sprang jag nerför trapporna och kom ut till ett New York som pågick som vanligt. Folk gick omkring som om inget hade hänt. Strax efter kom en granne utspringande och berättade att det var ett jordskalv. Kände en konstig lättnad. En halvtimme senare gick jag in och satte mig framför datorn igen. Benet gungade inte längre.

2 comments:

Anna said...

Tycker stan kan sluta skaka nu! Vet inte om det intresserar dig, men på fredag börjar world police and fire tames i nyc, och vi är rätt många från sverige som kommer över och ska tävla i en massa grenar, ska bli grymt kul!

Pontus Höök said...

Hej Anna, finns en viss chans att jag ska fota det faktiskt. Antar att du både fotar och tävlar ;)