English (Google Translate)

Wednesday, February 23, 2011

Rolling Stone

Hur mycket photoshoppas det på ett Rolling Stone-omslag? Om du klickar här så kan du se ett exempel där sångerskan Katy Perry pryder förstasidan. Vid första anblicken ser det ut som ett antal småjusteringar. Det var innan jag såg att dom bytt ut delar av hennes hand.

4 comments:

VeronikaP said...

Nylonstrumpan på högerbenet försvann visst också...

Tackar för länken. Min man tar den med sig till jobbet imorgon, han ska undervisa åk.8 i sex och samlevnad. Bra diskussionsunderlag, det man tror är verklighet är inte det alla gånger...

Pontus Höök said...

Bra tänkt av maken där, tror det når fram bra när eleverna får svart på vitt vad som ändras på bilderna. Vet inte om du sett websiten www.psdisasters.com. Där kan man se exempel på när photoshoppandet gått riktigt överstyr..

VeronikaP said...

Det blev en klockren lektion, eleverna hade haft väldigt roligt när de letade efter den ena ändringen efter den andra. De var nöjda!
Jag fastnade nu i din nya länk, skrattar gott åt vissa bilder. tänk vad mycket man kan missa om man inte är observant! Tack... :-)

Pontus Höök said...

Veronika, hittade eleverna något vi inte hade sett redan? Jo Psdisasters är kul att titta på, man häpnar över vissa exempel.