English (Google Translate)

Friday, August 06, 2010

Robyn i New York

Just nu är den svenska popstjärnan Robyn i New York. Uppdraget var att fota henne i en butik vid Columbus Circle där hon hade ett kort uppträdande.

Instruktionerna till oss fotografer på plats var tydliga: "Ni får fotografera första låten av uppträdandet, därefter 5 minuter av hennes skivsignering". Inte ultimat med andra ord.

När eventet var över fick journalisterna varsin kvart med Robyn. Inga bilder fick då tas. Jag höll mig trots detta kvar i skivbutiken med förhoppningen att få en bild av Robyn när hon gick därifrån.

Det visade sig vara smart. För helt oväntat vinkades jag in i intervjurummet precis som om det var bestämt sedan länge. Det var då jag tog porträttet som du ser ovan. Simpelt men ändå uttrycksfullt, tycker jag.

10 comments:

Anders Eriksson said...

Underbart porträtt, såg i Aftonbladet att du hade Fotograferat Robyn...tänkte att det måste vara en bra start efter semestern.

Creutz said...

Extremt bra!

Pontus Höök said...

Tack ska ni ha! Mycket riktigt kändes det som en bra start efter semestern. Efter porträttet tagits frågade jag om jag kunde ta någon bild ute i NYC-miljö. Det fick jag. Det var de bilderna du såg i tidningen. Allt som allt tog utomhusfotograferingen 31 sekunder :D

Photos_By_Niklas said...

finns bilderna med i nätupplagan?

Photos_By_Niklas said...

Grym bild föresten...

Linnea said...

Jättebra bild på Robyn! Synd att vi missar henne...

Anonymous said...

Skitsnygga bilder, både de i tidningen och den här. / Susanne S

Elin Wittzell said...

Jättesnygga bilder och åter snygg redigering! Kul att du gör fler färgbilder tycker jag också :) Fast lite ledsen är jag att jag inte var med på uppdraget..

Alexander Mahmoud said...

Riktigt bra! Vill gärna se bilderna i NYC-miljö

Pontus Höök said...

Här är linken till en av utomhusbilderna som publicerades:
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjor

nen2010/article7580061.ab