English (Google Translate)

Thursday, September 17, 2009

Kristina från Duvemåla

Om en vecka har musikalen "Kristina från Duvemåla" premiär på Carnegie Hall i New York. Med anledning av detta så bjöds det in till presskonferens där man fick möta Björn och Benny samt några av skådespelarna i musikalen. För oss tio fotografer på plats var det lite löpande band-principen som gällde. Framför oss ställdes olika konstellationer av medverkande upp framför en Duvemåla-plansch och så fick vi ta våra bilder.

Det tog inte lång tid innan en fotograf från NY Post blev arg på något och började gapa. Å andra sidan så var jag inte så glad heller. Hur skulle jag kunna få annorlunda bilder på detta? Jo, genom att fjäska lite med rätt personer så lyckades jag till slut få till en "egen" bild på Helen Sjöholm, Björn och Benny tillsammans, framför ett blått draperi.

När jag ändå hade huvudpersonerna framför mig så frågade jag om jag fick ta en bild när det tittade fram bakom draperiet. Överhuvudtaget så var det inte en av mina bästa idéer, något som Björn Ulveus snappade upp: "Nja, då kan vi stå på huvudet, ligga på golvet eller stå på ett ben också. Och det vill vi inte" sade han bekymrat. Benny Andersson fortsatte: "Men vi förstår hur du tänker" Där stod jag och log. För visst hade Benny just gett mig en komplimang?

3 comments:

Anonymous said...

Snygg bild! Är Björn så himla bred i ansiktet i verkligheten?
Ser ut att vara 20 mm-aren...
Du har en fantastisk känsla i dina bilder! Smakfullt lutad horisont. Bra placering av personerna i nedre vänster hörnet. Ger en spänning i bilytan. Snygg placering med C, vill du att vi ska titta extra?
Kul!
/Anders L

Anonymous said...

Vänster ller höger...
Jag menade givetvis höger!
Sorry!
/Anders L

Pontus Höök said...

Anders, Björn Ulveus ser nog fasen ut så. Efter 60 går det utför vettu. Copyrightsymbolen placerades där den är svårast att ta bort. Varje gång jag fotar medlemmar i ABBA så får jag mail från tyskar som vill ha bilder. Därför sätter jag en ©-symbol, så bilden blir oanvändbar för någon annan än mig själv.