English (Google Translate)

Tuesday, March 10, 2009

Vikten av svenska delikatesser

Var hos doktorn i går och tog några blodprover, i samma veva fick jag dessutom väga mig. En vanlig check up helt enkelt. Jobbigast var när doktorn uttryckte oro över min övervikt. "5-10 kg skulle du nog kunna gå ner", sade doktorn och lade pannan i djupa veck. Jag stod oförstående.

Vad kunde min övervikt bero på? Under min tvåveckorsvisit i Sverige åt jag bara typiskt svenska delikatesser såsom: semlor, chokladbollar, lösgodis, japp, dajm, mjölkchoklad, pepparchips, ostbågar och gräddpannkakor. Nä du doktorn, där är du allt ute och cyklar.

5 comments:

Daniel Nilsson said...

Men det är ju sånt vi äter här över.
Vanlig vardagsmat liksom.
Det finns väl inte uns av något sånt onyttigt där borta i Amerika?
hahaha!

Anonymous said...

Javisst är det konstigt.
Jag äter bara kexchoklad och mumsmums eftersom det typ bara är... luft.

Pontus Höök said...

Daniel, mycket onyttigt i USA, men inte så jäkla gott egentligen.. Lösgodiset är till exempel mycket godare i Sverige. Sandra, undrar om jag inte ska prova på luftdieten. Kan inte gå fel.

Nina Skoglund said...

hejsan!
Har precis flyttat til new jersey, för att vara här ett år som au pair. Tänkte eftersom du har bott i new york så pass länge, så kanske du vet om det finns något ställe man kan köpa lösgodis på?
mvh/ Nina

Pontus Höök said...

Hej Nina, det finns lösgodis i en del butiker på Manhattan, men det är inte alls som svenskt lösgodis tyvärr. På svenska kyrkan eller ikea kan man köpa svenskt godis. Dock inte lösgodis.