English (Google Translate)

Thursday, December 11, 2008

Fiskbullar

Av en förunderlig anledning började jag tänka på fiskbullar idag. Det åt vi väldigt ofta när jag var liten, sedan försvann dom bara ut ur mitt liv.

Vart tog alla fiskbullar vägen? Tillverkas dom längre? Var det min generation som åt fiskbullar eller var det bara min familj? Utöver dessa viktiga frågor så saknar jag faktiskt inte dessa hala bullar det minsta.

8 comments:

JaCal said...

Mm.. samma här... saknar dem inte de minsta. Vi åt fiskbullar rätt ofta när jag var barn - med kokt potatis. Svärmor försöker envist lära barnen att äta när vi är i Sverige på somrarna - hon ser det väl som någon kulturgärning. Såg dock häromdagen att de hade Abbas fiskbullar på SwedeShop på IKEA här i Sacramento. Övervägde för en mikrosekund att slänga ner en burk för sakens skull - men den fick stå kvar till någon stackars ovetande Amerikan kommer och provar på.

Pontus Höök said...

Hehe, om en amerikan får smaka på fiskbullar så stämmer han väl Sverige.. :)

Mia said...

Jag brukar köpa "laxbullar" (från Abba men lite lyxigare). Man hinner ju knappt laga mat när man har en liten, så det är enkelt med laxbullarna ;)

Pontus Höök said...

Kanske ska jag låta min dotter in i den magiska världen av laxbullar. Hoppas hon inte sätter det emot mig när hon är vuxen.. :)

Anonymous said...

Äh, snacka inte skit om fiskbullar! =) Jag är fortfarande barnsligt förtjust i Abbas fiskbullar i hummersås. MED kokt potatis! Hahaha.. Jodå Pontus, de lever sannerligen vidare här hemma i Svedala.

Gunilla said...

Kolla här, en innovation:
http://matalskaren.taffel.se/2008/12/11/produkttest-fiskkottbullar-45
Låter faktiskt gott (fast inte med lingon)!

Annika fd Tmo-bo said...

Jag håller med Pernilla, den är god den. Mums med hummersås... Det var ett tag sen jag åt det nu dock, kanske dags i dagarna :o)

Pontus Höök said...

Fiskköttbullar låter närmast vulgärt, däremot så låter hummersåsen inte alls dum.