English (Google Translate)

Tuesday, January 24, 2006

Brunchställen

Studenten/journalisten Joakim Båge, 29, tipsar om 3 brunchställen i New York:

1. Le Gamin Café, East 5th Street, mellan Ave A och B, tel. 212-2548409.

Min favorit. Fantastiskt franskt kök, supertrevlig personal (säg hej till svenska servitrisen Johanna – hon är den långa), och mysig East Village-atmosfär. Ett stort plus är att det nästan alltid går att få bord. Mitt tips – Gigantisk Café au Lait ($3), Les pains perdus aux amandes et fruits frais ($7.50).

2. Clinton Street Baking Company, Clinton Street mellan East Houston och Stanton, tel. 646-602-6263.

Grymt “southern kitchen” och lagom Lower East Side-trendigt. Enda minuset är att det inte går att boka bord och det är ofta lång kö på helgerna (värt att vänta dock, dessutom ofta kul människor att snacka med utanför). Mitt tips – Country Breakfast med buttermilk biscuit, tre ägg (any style), bräckt skinka och hash browns ($10.50). Glöm inte att ta med tillräckligt med kontanter – de tar inte kort.

3. Side Walk, Avenue A, på hörnet till East 6th Street, 212-253-8080.

En klassiker i hjärtat av East Village som är riktigt bra under vår/sommar/höst, när det går att sitta på uteserveringen och spana på alla sköna typer som passerar förbi. Maten är ingen speciellt, men det funkar perfekt som bakiskäk. Mycket flottigt och amerikanskt på menyn. Jag gillar blåbärspannkakorna ($4.95), men undvik deras vanliga kaffe. Det smakar skurtrasa. Rimliga priser gör dock att du har råd med en latte eller espresso.

No comments: