English (Google Translate)

Thursday, June 28, 2012

Jens & Frida

Jens och Frida träffades när de jobbade på samma IT-företag, 2008. På första dejten tittade de på Fridas favoritfilm "True Romance". När de sedan upptäckte att de båda var stora Ulf Lundell fans, så uppstod sann kärlek. Den 16:e juni gifte de sig i Svenska Kyrkan i New York.






Tuesday, June 26, 2012

Monday, June 25, 2012

Broar förenar

Dessa bilder tog jag med 16 timmars mellanrum. Den ena på väg över Brooklyn Bridge när jag lämnade New York för att flyga till Sverige igår. Den andra när jag lämnade Landvetters flygplats och körde mot Skärhamn över Tjörnbron idag. Viss likhet men ändå inte.

Saturday, June 23, 2012

Thursday, June 21, 2012

Hopp om Midsommar

Jaha, då var det dags att hoppa omkring som en groda runt en lövbeklädd stång. Nu ska jag bara förklara denna tradition för alla amerikanare som vågar sig ner till firandet i Battery Park. Inte för att ett sådant beteende skulle få en New Yorkare att reagera precis.

Wednesday, June 20, 2012

Tuesday, June 19, 2012

Ett vattentätt köp

Jag tror jag vet vad min nästa investering ska bli. Ett vattentätt fodral till min iPhone. Fodralet är så användbart att man undrar varför ingen har kommit på det tidigare. Här kan du läsa mer.

Monday, June 18, 2012

PR-folk

Idag gjorde jag ett jobb på MLB (Major League Baseball) Corporate Office på Park Avenue. Och jag jobbade, hör och häpna, med en trevlig och tillmötesgående PR-kvinna. Hon ville alltså hjälpa mig att göra ett bra jobb. Tyvärr var det nog bara en tillfällighet för annars är ju ofta trenden att PR-folket motarbetar oss fotografer.

Sunday, June 17, 2012

Saturday, June 16, 2012

Väder och vind

Under alla år jag har bott i New York har informationen om vad det är för väder i Sverige alltid nått mig på ett eller annat sätt. I lagom doser vill säga. Nuförtiden får man den informationen tusenfallt på grund av Facebook. En regnig sommardag och det är kört. Jag kan bara säga det som vi alla redan vet. Väder är viktigt i Sverige.

Thursday, June 14, 2012

One World Trade Center

Numera är One World Trade Center den högsta skyskrapan på Manhattan. Det var bara för någon vecka sedan som den passerade Empire State Building i höjd. Och högre ska den nya skrapan bli, hela 541 meter till slut. Alltså nästan 100 meter högre än Empire State Building.

Byggnaden som först hette Freedom Tower, men som sedan fick namnet One World Trade Center, byggs alltså på platsen där Twin Towers förut fanns. Därför sög det till extra i magen när några låga moln igår hade lagt sig likt rök framför den nya skyskrapan.

Wednesday, June 13, 2012

Medverkande medarbetare

Har nog aldrig jag varit med på en "medarbetare"-sida i en tidning förut. Men den som väntar på något gott! Nu är jag med i två olika magasin samtidigt. Om jag hade något vettigt att säga? Upp till dig att avgöra.


Tuesday, June 12, 2012

Monday, June 11, 2012

Sunday, June 10, 2012

Mikael & Therese

Året var 2001 när deras vänskap övergick till kärlek. Mikael gillade att Therese var en spontan tjej med fart. Therese tyckte Mikael var en gentleman. Den 1:a juni 2012 gifte de sig i Svenska Kyrkan i New York.






Saturday, June 09, 2012

Friday, June 08, 2012

Spåren efter tsunamin

Det är nu drygt ett år sedan tsunamin slog till i Japan. Först nu börjar det flyta i land skrot på USA's västkust. Klicka här och förundras.

Thursday, June 07, 2012

Ostadigt väder

Den här stan är känd för att ha stor variation på vädret från en dag till en annan. Har dock inte vart med om att alla väder har inträffat samtidigt. Idag var det nämligen molnigt med lite blå himmel som kikade fram här och där. Samtidigt regnade det från några tunga regnmoln. Global warming anyone?

Wednesday, June 06, 2012

Daniel & Anna

Daniel och Anna studerade på juristlinjen på två olika håll i Sverige. I Lund och i Stockholm. 2006 fick de båda jobb på länsrätten i Härnösand. Det var deras första möte. Den 31:e maj gifte de sig i New York.








Monday, June 04, 2012

Photo Editor of the Month

Photojournalismlinks har börjat med en intervjuserie som heter "Photo Editor of the Month". Ett bra initiativ tycker jag. Först ut är Emma Bowket på Financial Times Weekend Magazine. Klicka här.

Sunday, June 03, 2012

Grillfest

Ja, det här och det här sammanfattar väl vad vi gjorde på lördagkvällen.

Friday, June 01, 2012

En bokstav gör skillnad

Tänk vad en bokstav kan göra skillnad i en websideadress. Kolla denna till exempel: www.aftonblabet.se.