English (Google Translate)

Monday, March 26, 2007

Babblar


Fru och barn är kvar i Sverige till på onsdag, så fram till dess pratar vi över Skype varje dag. Min dotter Olivia babblar på så mycket att jag inte får en syl i vädret. Vet inte hur jag ska kläcka till henne att hon inte kan prata ännu..

Friday, March 23, 2007

Post

Nu är jag tillbaka på Manhattan. Det är mycket att fixa. Kom från postkontoret på 18:e gatan och 8:e avenyn, där jag hämtat upp 2 veckors post. Det är jäkligt glamouröst att gå till posten. Vad finns det för annan förklaring till att skådespelerskan Maggie Gyllenhaal stod bakom mig i kön?

Wednesday, March 07, 2007

Hej Sverige

Good bye New York. Hej Sverige. For now.

Monday, March 05, 2007

Snörpetroll...

är smeknamnet Olivia får dras med i dessa dagar.

Thursday, March 01, 2007

10 år

På väg mot Lincoln tunnel ser jag den helt fantastiska skylinen. Det var Manhattan som tornade upp sig framför mig. Jag hade precis flygit in ifrån Sverige och satt nu i en taxi på väg till mitt tillfälliga boende på Upper East Side.

Jag kliver av på 84:e gatan och 3:e avenyn och känner genast lukten ifrån en kemtvätt slå emot mig. Det luktar gott. Skyskraporna får mig att häpna. Alla gula taxibilar gör mig förvirrad. Allt är spännande och nytt. Samtidigt känner jag rädsla. För nu hade jag flyttat till städernas stad, New York.

10 år senare, på dagen, bor jag kvar i samma stad. En stad jag hatar. Och älskar. That's the way it is.