English (Google Translate)

Wednesday, June 29, 2016

Mörkt och långt bort

Sverige är numera invalda i Säkerhetsrådet. Något som stod klart efter en omröstning i Generalförsamlingen på FN idag. Där de svenska representanterna satt i salen var det väldigt mörkt och det var långt bort, insåg jag när jag skulle plåta det hela. ASA:n hamnade på 10000 och bilden fick beskäras till 1/5 av originalbeskärningen. Tur digitalkamerorna håller måttet. Hur gjorde man förr, när man fotade film, undrar jag. Kan inte vart lätt.

Friday, June 10, 2016

En fin hashtag på instagram

Superfotografen Mark Seliger har alltid varit en förebild för mig. Sprang in i honom när han fotograferade ett porträtt på gatan i West Village en kväll. "I am a big fan", klämde jag ur mig.

Finns egentligen ingen anledning alls till att jag berättar den storyn mer än att jag följer honom på instagram och att han har en hashtag som heter #seligerstairwell, som är en riktig guldgruva. Han har alltså ett trapphus i sin studio där han fotat en mängd kända personer.

En tegelvägg och fönsterljus. Behöver inte vara svårare än så.

Monday, June 06, 2016

Sista bilderna på Muhammad Ali

NY Daily News publicerade idag de sista bilderna som togs på Muhammad Ali innan hans död. De togs i mars och man kan se att sjukdomen har satt sina spår. Trots detta ser man The Champ. Bilderna är tagna med en oerhörd respekt.

Wednesday, June 01, 2016

För utvecklingens skull

Utmanar mig själv och har bestämt mig för att starta ett porträttprojekt. Varje gång jag är på uppdrag med mina Profotoblixtar, så ska jag avsluta fotograferingen med att ta ett porträtt (när tid finnes) för min egen utvecklings skull. Först ut är ett porträtt på Dagens Industris nye USA-korrespondent Peter Fellman.