English (Google Translate)

Thursday, October 30, 2014

Det lärde man sig inte i fotoskolan

Med facit i hand, vad önskar du att du hade lärt dig i fotoskolan? Den frågan fick 7 fotografer. Här hittar du deras svar.

Friday, October 24, 2014

En tur till stad med tur

Helgen spenderas i Las Vegas. Någon måste ju jobba!

Thursday, October 23, 2014

En doldis i tunnelbanan

När jag kom upp från tunnelbanan idag hade en man klättrat upp på gallret vid spärrarna. Han var klädd i ett kamouflagenät och målade sig samtidigt helt svart i ansiktet. Det enda konstiga med detta var väl att jag fortfarande såg honom. Annars var allt normalt. För att vara i New York dårå.

Tuesday, October 21, 2014

Bildredaktioner ett minne blott

Hur alla bildredaktioner en efter en, bara försvinner på dagstidningarna, är extremt oroväckande. Man har ju kanske kunnat förutspå att det skulle bli sämre tider för branschen, men att det skulle försämras så till den milda grad? Jag bara ruskar på huvudet.

Sunday, October 19, 2014

Stadens oas

Thursday, October 16, 2014

Wednesday, October 15, 2014

Tuesday, October 14, 2014

Från USA till Sverige

Jag brukar ofta få frågan från fotografer om jag kan köpa kameraprylar och sedan skicka över det till Sverige. Eller att dom beställer online och uppger min adress. Väldigt struligt, så jag tackar oftast nej. Numera finns det dock en tjänst för detta. MyUS heter den. Kolla här. Kan tänka mig att det är något som många fotografer i Sverige kan ha nytta av.

Monday, October 13, 2014

Uppskattar det mer

Jobbade hela helgen utanför Manhattan. Staten Island, Queens, Brooklyn och Roosevelt Island. Ibland behöver man det. Du vet, komma utanför och se Manhattan på distans. För att uppskatta det desto mer när man kommer tillbaka.

Sunday, October 12, 2014

GoPro anledningen till Schumachers hjärnskada

Att en GoPro skulle vara anledningen till Michael Schumachers hjärnskada verkar ju helt otroligt. Kan inte riktigt förstå hur det skulle ha gått till. Läs mer här.

Thursday, October 09, 2014

Tuesday, October 07, 2014

Living on the edge

Häromdagen plåtade jag på en rooftop på Manhattan. Det är ju förstås inte första gången jag gör det. men vad som var annorlunda var att jag fick fotoobjekten att gå på den upphöjda kanten på taket, den som hindrar en från att ramla över kan man säga. Det var faktiskt första gången jag tog en sådan bild. Möjligen också sista.

Sunday, October 05, 2014

Gotham City

Saturday, October 04, 2014

Ger spänning i tillvaron

Tog några bilder i Central Park i går. Helt plötsligt kom en stor råtta springande mellan benen på tjejen jag plåtade. Spännande jobb man har ändå!

Thursday, October 02, 2014

Wednesday, October 01, 2014

Tar rygg på utvecklingen

En uppenbarelse. Ja,så kändes det att börja använda en ryggsäck när jag jobbar. Typ som att uppfinna hjulet på nytt. Förut gick jag runt som en julgran med utrustning hängande på mig, speciellt när jag behövde stortele, videoutrustning och dator samtidigt. Vissa saker tar längre tid att upptäcka än andra helt enkelt.