English (Google Translate)

Monday, June 30, 2014

Road trip 11


Dagen har ägnats åt att hitta alla turistgrejer man kan tänka sig göra i Los Angeles. Min reskamrat Jonah har nämligen aldrig varit i LA förut. Så i tur och ordning besökte vi idag: Venice Beach, Rodeo Drive, The Grove, Farmers Market, Chinese Theatre och Hollywood skylten. Sist men inte minst så spenderade vi kvällen i Santa Monica. Det är där bilden nedan är tagen. The Santa Monica Pier. Imorrn ska vi ligga på stranden innan vi drar vidare mot San Francisco via highway 1.

Vill du veta vad som händer på vår road trip mer i realtid, så kan du kika in på mitt instagramkonto.

Sunday, June 29, 2014

Road trip 9 & 10

Sen senast har vi hunnit med att besöka Grand Canyon, Hoover Dam och Las Vegas. Nu sitter vi i Los Angeles. Vi hade så kul i Vegas att bloggen blev lidande. Ska inte hända igen. Imorgon ska vi bara göra turistgrejer i Los Angeles. Vi börjar med ett besök på Venice Beach.

Friday, June 27, 2014

Road trip 8

Idag anlände vi till Sedona, Arizona. Här har jag varit förut och det har jag Per Bjurman att tacka för. Det är en av de vackraste ställena du kan besöka i USA. Så därför får du en bild på mig framför det vackra. Behövde inte lägga kontrast på den bilden.

Thursday, June 26, 2014

Road trip 7

Vid lunchtid lämnade vi Santa Fe, New Mexico för att dra vidare mot Albuquerque. Men inte innan vi hade inmundigat en delikat Chicken Fajita från ett färgglatt gatukök i downtown Santa Fe.

Tråkigt nog höll jag därefter på att trilla rätt in i en turistfälla, när jag skulle köpa en mini-USB kabel till min GoPro, i samma område. Butiken som heter "The Camera Shop" försökte sälja kabeln för 43 dollar. Normalpris ligger på 10-20 dollar. När jag sa att det var på tok för dyrt sa expediten att de istället kunde ladda min GoPro för en avgift på 13 dollar. Jag var så arg att jag knappt kunde andas när jag lämnade butiken.

Väl i bilen till Albuquerque hade jag lugnat ner mig. Vi bestämde oss för att vi skulle åka till ett litet område som heter Old Town. Det visade sig bestå av 30-talet butiker som alla sålde smycken gjorda av indianer. Framförallt var det extremt turistigt.

Dagen skulle dock bli bättre. Vi tog nämligen en linbana upp till Sandia Mountains topp. 3163 km upp närmare bestämt. Väl uppe fanns där en restaurang där vi åt en fin middag och njöt av utsikten.

Imorgon bär det av till Sedona, Arizona. Jag måste därmed vila upp mina ögon, så jag orkar med naturens skönhet under fredagen.



Wednesday, June 25, 2014

Road trip 6

Måste säga att jag är otroligt imponerad av grottorna i Carlsbad, New Mexico. När man får den där känslan att något är större än livet självt. Då är det bra. Ett minne för livet om du frågar mig.

Nästa givna stopp var Roswell. Känt för en incident 1947, då det tros ha störtat ett UFO på en åker utanför staden. Vi passade på att besöka stadens UFO-museum. Behållningen där var faktiskt de foton som tagits av UFO:n under åren, runt om i världen. Äkta eller inte. Det var oavsett väldigt fascinerande.

På kvällen efter drygt 3 timmars körande anlände vi till Santa Fe. Väldigt mysig stad. På torget dansades det till livemusik och gav en bra inramning till en kalasdag.





Tuesday, June 24, 2014

Road trip 5

I morse lämnade vi Austin, Texas. Åtta timmar senare har vi nått Carlsbad, New Mexico. En ny stat för mig, den 49:e i ordningen. Här kommer lite bilder som jag hunnit ta i New Mexico. Imorrn ska vi gå i grottor. Det gör man inte varje dag!





Monday, June 23, 2014

Road trip 4


Idag har vi bilat till Austin. På vägen dit passerade vi bara av en tillfällighet Black's Barbecue i Lockhart. Ett ställe som Jonah hade läst skulle vara det bästa i Texas. Självklart tog vi lunchen där. Vi blev inte besvikna. Något som faktiskt gått som en röd tråd under resan, att vi mestadels har haft grymt tur med maten. Bra, extraordinär mat. När jag tänker på det så har det varit detsamma med livemusiken. New Orleans levererade. Bra livemusik är också något det finns gott om i Austin. Den utforskar vi ikväll.

Sunday, June 22, 2014

Road trip 3


Just nu är vi i Galveston, Texas. Jag lägger ut bild på det som är behållningen av visiten här. Poolen. För i havet kan man inte bada i då stränderna är täckta med drivor av sjögräs. Dessutom finns det mängder med skrikande måsar. Mängder. Men förutom det så mås det bra.

Saturday, June 21, 2014

Road trip 2

Tillsammans med min vän Jonah är jag nu alltså på en road trip som sträcker sig ifrån New Orleans till San Francisco, och pågår i drygt två veckor. Imorgon bär det av till Texas. Häng med!

Friday, June 20, 2014

Road trip 1


Resan börjar i New Orleans. Här finns alla typer av människor. Som denna man som stod i luftfuktig värme och svettades i sin fjäderskrud. Han verkade glad ändå. Det är mer än man kan säga om mannen bredvid.

Thursday, June 19, 2014

Kul landning

Har precis landat i New Orleans. En landning som för övrigt var väldigt hård. Den humoristiske flygvärden uttryckte det på följande sätt: "It was not the pilots fault, it was not my fault, it was the asphalt"

Wednesday, June 18, 2014

Tuesday, June 17, 2014

You can call it a jinx

För inte så längesedan var vi några fotografer som diskuterade bra försäkringar för utrustningen man behöver när man jobbar. Jag sa att det jämnar alltid ut sig. Det händer så sällan något med utrustningen att det inte behövs någon försäkring. Sedan dess har jag tappat mitt 70-200/2.8 i backen (kostnad $450). Dessutom har jag lyckats tappa bort plug-on transmittern till min mikrofon. (kostnad $300). Nästa gång håller jag nog tyst.

Sunday, June 15, 2014

Svensk tradition med en twist

Jag ska fira Midsommar i New Orleans. Tänkte ni ville veta det!

Saturday, June 14, 2014

En kamera är en kamera är en kamera

Nu är jag nyss hemkommen ifrån Washington DC där jag jobbat i två dagar. Från det jobbet kommer jag i dagarna ha en reportagebild publicerad, som är tagen med min iPhone. Jag har skrivit det förut, men skriver det igen: Det är nya tider.

Thursday, June 12, 2014

En miss ett tag

I måndags när jag filmade video i New York Rangers omklädningsrum så fick jag en usel plats framför spelaren som skulle intervjuas. Jag fick stå på tå och var tvungen att filma mellan folks huvuden. Dessutom så fick jag hålla micken med en hand och kameran med en hand. Följden var att det blev ganska skakigt.

Satt jag och ältade detta då? Nej. Jag blev ännu mer beslutsam att det inte skulle hända igen. Så inför nästa match gjorde jag följande förberedelser:

* Ställde mig tidigare i kön till omklädningsrummet.

* Satte en mikrofon på kameran istället för att använda en handhållen mick.

Rätt enkla justeringar. Kärnan är dock: Man lär sig av sina misstag. Tack vare detta har jag just nu en positiv energi som hjälper mig när jag jobbar.

Jag kör på. Tills det händer något nytt jag kan lära mig av.

Tuesday, June 10, 2014

Kanske en ännu bättre kombination

På morgonen idag fotade jag Hillary Clinton och på kvällen fotade jag Sarah Jessica Parker. Om man ska sammanfatta dagen: Girl Power.

Monday, June 09, 2014

En bra kombination

Jag började dagen med att fotografera en prinsessa, ikväll ska jag fotografera ishockey. Om man ska sammanfatta dagen: Isprinsessa.

Saturday, June 07, 2014

Thursday, June 05, 2014

Spridda moln

Wednesday, June 04, 2014

Det laget vinner Stanley Cup

Ikväll drar Stanley Cup-finalen igång. New York Rangers mot Los Angeles Kings. Bäst av sju matcher. På Per Bjurmans NHL-blogg kan ni se hur jag tror utgången blir. Klicka här.

Tuesday, June 03, 2014

Monday, June 02, 2014

Godare med bubblor

Bubbelvatten alltså. Jag tror jag är beroende.

Sunday, June 01, 2014

Ytterligare funderingar kring video

Thomas Engström, Expressens fotograf i Los Angeles, kommenterar min krönika nedan. Många tänkvärda funderingar där. Här läser du det.