English (Google Translate)

Monday, March 31, 2014

Ja, den dagen

Det luktar skämt. Ja, just det, det är ju den 1:a april!

Sunday, March 30, 2014

Saturday, March 29, 2014

Finding Vivian Mayer

På fredagen hade filmen "Finding Vivian Mayer" premiär. På lördagen gick jag och min gode vän Thomas Nilsson och såg på den. Jag är ju väldigt fascinerad över Vivians öde. En kvinna som jobbade som nanny i hela sitt liv, men som på sin fritid fotograferade. Bilder som upptäcktes efter hennes död och som fått stor upmärksammhet världen över. Jag kan inte nog rekommendera filmen. Den hade allt. Jag fick allt från gåshud till en liten tår i ögat. Dessutom var det vissa avslöjanden som gjorde att man häpnade. Gå och se!

Friday, March 28, 2014

Thursday, March 27, 2014

Halverad laddningstid på iPhone

Batterierna har en förmåga att ta slut väldigt fort på iPhone. Nu har jag lärt mig hur man kan få telefonen fulladdad igen, på bara halva tiden. Ställ in iPhonen på "Airplane mode" innan du laddar. Vips, så har du sparat dyrbara minuter när du är exempelvis ute på fältet och jobbar. Bra va?

Wednesday, March 26, 2014

Kors och tvärs

Jag har haft bilder publicerade på de mest konstiga ställen, men aldrig i ett korsord. Fram tills nu. I dagens korsord i Aftonbladet kunde man nämligen hitta två av mina hockeybilder. Vad det ska stå i rutorna vet jag inte ännu. Tror dock det är något som löser sig.

Tuesday, March 25, 2014

Monday, March 24, 2014

Mat och mätt

Idag hade vi barnvakt och frugan och jag passade då på att äta en fin middag på Rosemary's. God mat! När vi kom hem vid 23-tiden värmde vi upp pizzan som barnen inte orkat äta upp. Man måste ju bli mätt liksom.

Sunday, March 23, 2014

The most quoted man in news

Sitter och kollar på en film på Vimeo som heter "The most quoted man in news". Den handlar om Greg Packer som dyker upp på olika evenemang runt om i USA och gör allt för att bli citerad i media. Något han gjort sedan 1995. Det har gått så långt att AP har skickat ut ett memo till sina reportrar där de uttryckligen säger att han inte får citeras längre. Lite småkul men samtidigt lite oroande. Själv tyckte jag att namnet lät bekant. Efter en snabb sökning i mitt bildarkiv hittade jag två bilder jag tagit av honom. Vid två olika tillfällen..

Friday, March 21, 2014

The first haircut

Thursday, March 20, 2014

Ett långtgående projekt

Igår var vi ett gäng på fem grabbar som hade bestämt oss för att hitta Manhattans bästa ölställen. Vi skulle alla bidra med minst en egen favorit. Vi började med 124 Rabbit Club på Macdougal Street. Nästa ställe blev Peculier Pub några kvarter därifrån. Där blev vi kvar, för det var så trevligt. Så det där att hitta Manhattans bästa ölställen får bli ett långtgående projekt verkar det.

Tuesday, March 18, 2014

Mode man faller för

Det finns många olika sätt att gå på röda mattan. Det här är ett av de mer spännande.

Monday, March 17, 2014

Ack så gött

Gjort skatterna. Check. Skickat ut fakturor. Check. Rensat mailboxen. Check. Backat upp bilder på extern hårdisk. Check. En sådan dag har det varit. Inte speciellt rolig, men ack så gött när allt är gjort.

Sunday, March 16, 2014

A Soho stroll

Friday, March 14, 2014

Snarlik

Här i New York kan man bo i flera år utan att lära känna sina grannar. Ni vet när man står i hissen och frågar om någon är nyinflyttad och dom har bott i byggnaden i 5 år. Fast en del grannar pratar man trots allt med. Grannen på andra våningen till exempel. Fast jag har blivit irriterad på honom i omgångar. För han kan vara så jäkla trevlig ibland, och andra gånger blir man helt ignorerad. Det är väl så det funkar i New York har jag tänkt. Innan jag förstod att han hade en enäggstvilling.

Thursday, March 13, 2014

Wednesday, March 12, 2014

Tuesday, March 11, 2014

Monday, March 10, 2014

Klart det är blått

Saturday, March 08, 2014

Thursday, March 06, 2014

Wednesday, March 05, 2014

Tuesday, March 04, 2014

Off Broadway

Monday, March 03, 2014

En låt och dagen var räddad

Där stod jag på tunnelbaneperrongen och väntade på F-tåget. Uptown. Det brukar oftast vara uptown. Samtidigt som en gatumusikant lite längre bort spelade "Like a Rolling Stone". Den inlevelsen. Vardagslunken var plötsligt en ovanligt bra start på dagen.

Sunday, March 02, 2014

Sunday: Shopping

Saturday, March 01, 2014

Vad vore livet utan brunch

Brunch i New York. Man tröttnar liksom aldrig på det. Idag satt vi hela familjen på "Village Den" i hjärtat av West Village och bara njöt av maten, atmosfären och gatulivet. Åren i New York har fått mig att bli väldigt specifik när det är dags att beställa maten: Corned beef hash with home fries and eggs over easy, an English muffin, a side order of bacon, a virgin Bloody Mary and a coffee. Sitter som en smäck.