English (Google Translate)

Saturday, November 30, 2013

Tips för gatufotografering

Vad är den ultimata avståndsinställningen för manuell fokus när man sysslar med gatufotografering? Vilken brännvidd funkar bäst? Det och lite annan bra info får du från fotografen Matt Stuart här.

Friday, November 29, 2013

Lite kalkon

Den här gif:en skickades runt en del under Thanksgiving. Jag vet inte jag. Lite kalkon om du frågar mig.

Thursday, November 28, 2013

Thanksgivingmiddag

Om du tar proppmätt och multiplicerar det med 10 så får du fram hur mätt jag är nu. Thanksgiving levererar.

Wednesday, November 27, 2013

Recent work: Dads

Tuesday, November 26, 2013

Lite för fort

Häromsistens efter att jag gjort ett jobb upstate New York så råkade jag köra jag lite för fort. Mitt dagsarvode för dagen, när bötessumman dragits av, hamnade då på 14 dollar. 92 svenska kronor närmare bestämt. Fortkörning lönar sig alltså inte. Det förstod jag ganska fort.

Monday, November 25, 2013

Bortförda i Syrien

Må min fotografkollega Niclas Hammarström och journalisten Magnus Falkehed komma oskadadda ut ifrån Syrien.

Sunday, November 24, 2013

International Emmy

Imorgon är det International Emmy i New York. Dit är jag ackrediterad. Vet inte vem som ackrediterat mig bara. Så nu drar jag till Kanada på jobb istället. Det blir internationellt, men inte Emmy.

Saturday, November 23, 2013

Friday, November 22, 2013

Missnöjda fotografer

Amerikanska TV-bolag, dagstidningar och bildbyråer protesterar nu över den dåliga tillgång de har till President Obama. De bilder som Vita Husets egen fotograf tar anses vara ren propaganda. Läs mer här.

Wednesday, November 20, 2013

Nina Persson i Harlem

Ikväll uppträdde Nina Persson på en privat spelning på Ginny's i Harlem. Där spelade hon låtar från sin uppkommande soloskiva som släpps i januari. Vi fick höra låtar med klar hitpotential. Speciellt en där Nina's raspiga röst kom fram. Jag som inte ens visste att hon hade en raspig röst.

Tuesday, November 19, 2013

Dubbelgångare utan släktskap

Projektet som fotografen François Brunelle håller på med fascinerar mig något otroligt. Han letar upp människor som ser i det närmaste identiska ut men som inte är relaterade till varandra. Kolla här.

Monday, November 18, 2013

Armar uppåt sträck

Sunday, November 17, 2013

Som i en bubbla

Friday, November 15, 2013

Adobe security breach

Som ni kanske vet så har några hackare lyckats ta sig in i Adobes system och kommit över 150 miljoner lösenord till kunder som registrerat sig på deras websida. Finns du med bland de som blivit drabbade? Det finns ett lätt sätt att kolla detta. Klicka här. Mitt lösenord fanns med där. Gårdagen ägnades därmed till att byta ut mitt lösenord på en mängd olika ställen.

Thursday, November 14, 2013

Storleken har betydelse

Sitter och backar upp backupen av de bilder jag har tagit under åren i New York. Noterar följande: För 10 år sedan tog jag bilder som motsvarade 14 GB för hela året. Förra året var det 1.3 TB. Undrar just hur det ser ut om 10 år.

Wednesday, November 13, 2013

It's New York alright

Ofta är önskan från redaktörerna i Sverige att bilderna jag tar i New York, visar att de är tagna just i New York. Jag tror jag överträffade mig själv tidigare i veckan. Det var ett porträtt i miljö med två gula taxibilar, ett cykelbud, en amerikansk flagga och Chrysler Building. Allt i en välkomponerad bild.

Tuesday, November 12, 2013

60 minutes

Söndagens "60 Minutes" på CBS hade fokus på foto. Första inslaget handlade om fotojournalisten Matt Schrier som blev tagen gisslan i Syrien. Det andra inslaget om Nick Woodman som grundade GoPro. Slutligen var det en intervju med Henry Grossman som tagit ikoniska bilder på bl.a John F Kennedy och The Beatles. Mycket sevärt. Klicka här så kan också du se dessa reportage.

Monday, November 11, 2013

Sunday, November 10, 2013

Prickat in rätt mode

När jag klev på tunnelbanetåget i förra veckan, trodde jag för ett ögonblick att jag hamnat på Bronx Zoo. För nu är det inte bara gamla tanter som klär sig i leopardmönstrade kläder. Det är folk i alla åldrar. Så bli inte förvånad om du blir omsprungen i tunnelbanan av något som ser ut som en leopard. Det är på modet.

Saturday, November 09, 2013

Matig underhållning

Gårdagskvällens stora underhållning var 2-åringens försök att äta Jello för första gången. Hon är som jag är, mat med konstig konsistens vill man helst inte ha i munnen.

Thursday, November 07, 2013

Ovanligt trevliga

Idag var jag och handlade lite smått och gott på kameravaruhuset B&H. Det var så underligt, för alla expediter var supertrevliga. Något har hänt. Ska jag vara orolig?

Wednesday, November 06, 2013

Monday, November 04, 2013

Everybody Street

Om en vecka släpps "Evereybody Street". Det är en dokumentärfilm där man får följa med flera legendariska gatufotografer såsom: Bruce Davidson, Elliott Erwitt och Bruce Gilden. Gissa om jag ska se den.

Sunday, November 03, 2013

New York Groove

En söndagmorgon med denna spellistan på Spotify gör att man är redo at ta sig an New York.

Friday, November 01, 2013

Utebliven betalning

Är du en frilansare som inte fått betalt för ett jobb du utfört? Då kan låta världen veta genom att sätta upp dig på denna listan. Sedan är det bara att hoppas på det bästa.