English (Google Translate)

Sunday, March 31, 2013

Jobbet i Miami

Här kan ni se mig "in action" när jag var nere och jobbade i Miami. Jag fotade nämligen årets upplaga av "Diggiloo"-gänget som ska turnera i Sverige i sommar. Bilder kommer på bloggen framöver.

Saturday, March 30, 2013

Thursday, March 28, 2013

Strandsand

Då var jag tillbaka i New York. Jag noterade att jag fortfarande hade strandsand i skorna när jag gick till lekplatsen med barnen. Sanden mellan tårna i kombination med lite vårsol var faktiskt förvånansvärt behagligt.

Wednesday, March 27, 2013

En tandlös blogg

Det finns alla typer av bloggar. Här har du en som är åt det lite mer udda hållet. Jag skrattade med alla min tänder när jag såg den.

Tuesday, March 26, 2013

Miami by night

Nu är jag alltså i Miami och jobbar. Ni ser ju vad jag ligger i. Här tillsammans med Per och Mojje. Det lustiga var att journalistkollegan Henrik Ek var i Miami samtidigt på ett jobb för Expressen. Så vi passade på att ses och ta en drink. Det är Henrik som har tagit bilden. Inte illa, killen har talang!

Sunday, March 24, 2013

Där ligger New York i lä

Just nu är jag Miami. Imorgon ska det bli 25 grader varmt. Slut på meddelande.

Saturday, March 23, 2013

Friday, March 22, 2013

Bruten fot

Igår bröt min syster sin fot. När hon skulle ut och slänga soporna halkade hon på en isfläck som var täckt av snö. Jag hoppas hon får en snabb återhämtning. Själv funderar jag på att sluta slänga soporna. Man vet ju liksom inte vad som kan hända.

Thursday, March 21, 2013

"Newspapers killed newspapers"

Varför lämnar man jobbet på en dagstidning? Här skriver journalisten Allyson Bird om varför hon gjorde det. Intressant och tänkvärd läsning.

Wednesday, March 20, 2013

DI idé

Har ni sett en jeanshimmel någon gång? I Dagens Industris nystartade magasin "DI Idé" har jag ett omslagsjobb på designern Johan Lindeberg. På öppningsbilden inne i tidningen har redigeraren nämligen lagt in jeanstyg som himmel. Ett udda grepp som jag tycker funkade riktigt bra. Det gäller att göra skäl för namnet på magasinet! En PDF på det ser ni på bloggen framöver.

Tuesday, March 19, 2013

Sunday, March 17, 2013

Friday, March 15, 2013

Fotografbesök


Idag träffade jag fotografparet Daniel Nilsson och Åsa Sjöström som är i New York över en långhelg. Till vardags jobbar de i Malmö. Det blev en del jobbsnack om man säger så. Efteråt hittade jag det perfekta stället att ta en bild på. Av någon anledning stannade dom till automatiskt.

Thursday, March 14, 2013

En guidebok

Min första riktiga bekantskap med New York var en svensk guidebok som hette "Den vakna guiden till staden som aldrig sover: New York". Författare var Calle Norlén och Petra Lindmark.

Jag köpte den 1996, några månader innan jag flyttade till New York. Några meningar som etsat sig fast fanns i kapitlet "Är det inte farligt?" Där skriver Calle: "Parkerna lämnar vi vid mörkrets inbrott. En sån där kvalmigt het fredagseftermiddag låg jag i Central Park och dåsade till en stund på solfilten. När jag vaknade hade alla barnfamiljer huxflux ersatts av väsande knarkmånglare".

Dessa meningar gjorde att jag faktiskt var rädd första gången jag gick in i Central Park. Gröna, lummiga, fina Central Park. Konstigt hur en del grejer sätter sig.

Wednesday, March 13, 2013

Det jämnar ut sig

Nu faller det sig så att jag kan nå 400 följare på instagram och 500 följare på twitter precis samtidigt. Vad säger man om det? Det jämnar alltid ut sig!

Tuesday, March 12, 2013

Ett leende på läpparna

När jag satt på tunnelbanan efter att ha lämnat Harlem idag kom det in en kvinna i vagnen. Hon såg hemlös ut. Med en spröd röst ursäktade hon sig. Hon skulle sjunga och ville försäkra sig om att ingen tog illa upp. Sedan öppnade hon munnen och ut kom den ljuvaste stämma. En änglaröst. Jag började nästan gråta. Hon fick några dollar och gick sedan vidare mot nästa vagn. "You go girl!" utbrast en svart kvinna sittandes bredvid utgången. Resten av dagen gick jag med ett stort leende på läpparna.

Monday, March 11, 2013

De sista bilderna

Här hittar du de sista bilderna som togs på bl.a Elvis Presley, Kurt Cobain och James Dean, strax innan deras död. Fascinerande på nåt sätt.

Sunday, March 10, 2013

Mössa och människor

Jag har köpt en ny mössa. Det tog ganska exakt en vecka att tappa bort den. Och den är inte kvar på huvudet, för det har jag kollat.

Saturday, March 09, 2013

Efter snö kommer solsken

Vädret i denna staden alltså. På fredagen var det snöstorm. Idag kunde man se folk sitta på uteserveringarna och äta i solen. Jag vänjer mig aldrig vid dessa väderomslag.

Friday, March 08, 2013

En nackdel med fördelen

Ett tips. Om du vill vara så gott som ensam på gymmet när du tränar, gå dit när det är halv snöstorm ute. Fast då springer du också på de som tränar i alla väder och tillstånd. Till exempel hon som stod på stairmastern och snöt sig och grävde loss i näsan. Snytpappret hamnade sedan bekvämt i kopphållaren där det fick ligga kvar. You win some you lose some.

Wednesday, March 06, 2013

Tuesday, March 05, 2013

Monday, March 04, 2013

Sunday, March 03, 2013