English (Google Translate)

Thursday, January 31, 2013

Tuesday, January 29, 2013

Tar det kallt

Nu börjar det bli normalkallt i New York. Alltså på den nivån då man kan stå ut med det. Plusgrader. Fast i förra veckan hade jag två fotograferingar där det inte fick synas att det var svinkallt. Eller snarare, det ser sällan bra ut med en bylsig vinterjacka kombinerat med mössa och halsduk på bild. Så där stod stackarna utan vinterjacka i 10 minusgrader. Där snackar vi stela leenden.

Monday, January 28, 2013

Sunday, January 27, 2013

Recent work: Henrik Lundqvist

Förra året fotograferade jag Henrik Lundqvist under en solig höstdag. Några av bilderna hittar du nu på hans nylanserade websida. Väl värt en titt.


Saturday, January 26, 2013

Wednesday, January 23, 2013

Framsteg

Om en vecka får jag börja springa så smått. Sprungit har jag inte gjort på 8 månader. Men efter en korsbandsoperation i mitten av november så har det varit stadiga framsteg. Oj vad jag ska springa. Bara för att jag kan.

Tuesday, January 22, 2013

Monday, January 21, 2013

Årets Bild

Idag släpptes nomineringarna till Årets Bild. Det var inte min tur i år. Ett stort grattis till de nominerade!

Sunday, January 20, 2013

Friday, January 18, 2013

Börjar bra

Det här året har börjat bra. Jag har fått upp ett bra samarbete med en uppdragsgivare vars bildjournalistik jag har stor respekt för. Dessutom har jag börjat jobba för en uppdragsgivare som jag inte jobbat för på många år. Det ska bli intressant att se hur året fortsätter.

Wednesday, January 16, 2013

Tuesday, January 15, 2013

Rätten att bära vapen


Idag kommer vicepresident Joe Biden att lämna en serie rekommendationer om åtgärder mot vapenvåldet till Obama. Med anledning av det gjorde jag ett jobb tillsammans med DN:s Washington-correspondent Michael Winiarski i Lebanon, PA. Där ägde i helgen en vapenmässa rum. Jobbet skulle bli det konstigaste jag gjort på länge.

Det började med att vi blev utkastade ur mässlokalen när en vakt såg min kamera på axeln. Vi fick egentligen ingen riktig förklaring till varför vi blev utslängda. Istället ställde vi oss utanför och pratade med folk. De hade mycket att säga men vägrade uppge namn eller att ställa upp på bild. Kort därefter kom en man ut från mässlokalen och hotade med att ringa polisen då vi stod på privat mark. Vi drog oss längre bort mot parkeringen.

I godan ro ställde vi oss bredvid en en lastbil som stod mitt på parkeringen. På bilen kunde man läsa följande text på ett klistermärke:"Happiness is a warm machine gun". Jag tog en bild på texten då ägaren till bilen, i släptåg med fru och barn, kom skrikande mot mig. Han hotade med ett kok stryk för att jag stod för nära hans bil. Också han hotade med att ringa polisen.

Vi tog oss ännu en bit bort på parkeringsplatsen. Vi som bara ville att de som försvarar sin rätt till att bära vapen skulle komma till tals.

Monday, January 14, 2013

Sunday, January 13, 2013

Flying high

Friday, January 11, 2013

Mindre av mig

Nu är jag tillbaka i NYC. Samtidigt är det också dag fyra med min influensa. Symptomen som är kvar är att jag fortfarande inte har någon matlust. Viktminskning på dessa dagar: 2.5 kg. Plötsligt är jag bara 4 kg från min matchvikt. Ingen ont som inte har något gott med sig.

Wednesday, January 09, 2013

Lång dags resande

Idag har varit en resdag från morgon till kväll. Inte bara en mellanlandning, utan två. Femton timmar från hotelldörr till hotelldörr. Så nu sitter jag i Salem, Virginia. Ja, ni hör ju själva på namnet. Inte så mycket att säga om det. Förutom att det ligger ett Salem utanför Stockholm också.

Influensan

Innan jag flög över till Mountain Wiew, Kalifornien, på jobb så var barnen sjuka i influensan. Det verkade som jag skulle klara mig. Men icke sa Nicke. På vägen över började symptomen komma. Jag förstår inte hur jag klarade mig igenom det, men det hjälpte att jag köpte diverse mediciner på CVS när jag kom fram. Helt klart en av mina mest utmanande jobbdagar. I nuläget har jag inte ätit på 30 timmar. Får se när matlusten kommer tillbaka.

Tuesday, January 08, 2013

Tiden är ute

Och här sitter jag på ett hotellrum i Mountian View, Kalifornien. Det slår mig just nu hur ovanligt det är att klockradion visar korrekt tid på hotellrummen. Här blinkar den till exempel. Det är nog ingen som använder dom längre. För både tid och alarm erbjuder ju dagens mobiltelefoner. Tiden är ute för klockradion. Det är en smula alarmerande.

Sunday, January 06, 2013

Panorama på iPhone 5

Så kul och enkelt det är med iPhone 5:s panoramafunktion. Det bästa är att folk inte verkar bryr sig där man står och fotar dom. Nedan ser ni tre snabba klick jag tog i veckan. Mer sådana lär det bli.



Saturday, January 05, 2013

Årets bilder

Sitter och går igenom förra årets bilder för att skicka in dessa till diverse tävlingar. Det är bra för man får en känsla av vad man står som fotograf för tillfället, och vad man kan förbättra. Det är lite som ett reningsbad. Årets Bild och World Press Photo är klara. Nu: Poyi.

Thursday, January 03, 2013

Hon ser ut

Wednesday, January 02, 2013

Ett bokomslag blir till

Här berättar talaren och inspiratören (och min vän) Olof Röhlander på sin blogg om hur min bild blev omslaget på hans bok.