English (Google Translate)

Monday, December 31, 2012

Ett nytt år

Om man läser på Facebook så verkar det som många har haft ett jäkligt 2012. Inte så farligt för mig. 2011 var värre. Så om allt rullar på som vanligt under 2013 så är jag nog fasen nöjd alltså. Gott Nytt År!

Sunday, December 30, 2012

Saturday, December 29, 2012

iPhone 5

Idag har jag köpt en olåst 64Gb:s iPhone 5 från Apple. Hur mycket den kostade? Normalpris: 925 dollar. Mitt pris: Gratis. Kan man annat än att älska AMEX-poäng?

Friday, December 28, 2012

Kallt i New York

Då var man tillbaka i New York. Värmen i Florida vande jag mig vid direkt. Att vänja sig tillbaka till kylan i New York var något svårare av någon anledning..

Wednesday, December 26, 2012

Storm på ingång

Storm på ingång i New York. Det betyder att man inte kan landa där så lätt med ett flygplan. Det betyder också att vi blir fast en extra natt i West Palm Beach. Jag är inte den som klagar.

Tuesday, December 25, 2012

Julpalm

Monday, December 24, 2012

Sunday, December 23, 2012

Saturday, December 22, 2012

Syskonkärlek

Friday, December 21, 2012

En sandstrand i Florida

En hel dag i en cabana på stranden här på Singer Island gjorde familjen gott. Saknar snön gör vi inte iallafall. Idag är det lite blåsigt. Perfekt för lite julshopping!

Tuesday, December 18, 2012

Disney World

Vår dotter Olivia har alltid velat åka dit där "de riktiga prinsessorna bor". Så idag var det äntligen dags. Disney World i Orlando, Florida. Och ser man på, står det inte en riktig prinsessa framför sagoslottet!

Sunday, December 16, 2012

Gabriel i ett nötskal

Här har vi Gabriel. Han är journalist. När vi var nere och jobbade i Alabama tidigare i veckan så gick vi in i en dollarbutik. Det är en butik där nästan allt kostar en dollar. När han var färdigshoppad kom han ut med en piñata under armen. Den kostade 12 dollar. Piñatan hängde med som handbagage på flyget hem till New York. I taxin in till Manhattan fick den en egen sittplats i baksätet. Det är Gabriel i ett nötskal.

Saturday, December 15, 2012

Tunga dagar

På fredagsmorgonen vaknade jag upp i Alabama. Jag var där på ett jobb och skulle flyga hem med morgonplanet till New York. Ungefär samtidigt så var min 6-åriga dotter med och sjöng i ett luciatåg i skolan i West Village på Manhattan. Det var något som hon tillsammans med de andra sju svenska barnen på skolan hade övat på i några veckor. Olivia var lucia.

Min fru som såg uppträdandet hälsade via sms att allt hade gått jättebra och att hon var så stolt över Olivia. Jag var också stolt. I samma veva började det komma information om en skjutning på en skola i Newton, Connecticut. När det stod klart för mig att det var små barn inblandade så blev jag illamående.

Jag landade i New York i lagom tid för att hinna hämta upp min dotter från skolan. Det var oerhört känslosamt. På något sätt märkte Olivia det och ville kramas ännu mer. Och det är det som tar så jäkla hårt på mig. Det är alltså 20 familjer i Newton som idag inte kan krama om sitt barn för att en barbar sköt ihjäl dom.

Imorgon påbörjar jag tredje jobbdagen här i Newton. Sorgen är stor i den lilla staden.

Friday, December 14, 2012

Skjutningen i Newtown

Hur kan en man gå in på en skola och kallblodigt skjuta ihjäl 20 barn. Jag förstår det inte. Det är bara så ofattbart.

Thursday, December 13, 2012

Skandinavisk julmiddag

På onsdagskvällen samlades vi ett gäng skandinaviska journalister på puben The Press Box i Midtown för att äta julmiddag. Som ni ser på bilderna så gick det städat till. Ørjans hemmagjorda tomteslips stod för julstämmningen.



Tuesday, December 11, 2012

Drag i delin

Monday, December 10, 2012

Raka vägen

Sunday, December 09, 2012

New York-syndromet

Det händer att folk hör av sig från Sverige och säger att dom ska till New York på semester och vill ses. Sedan kommer dom hit och man hör inte ett jota. Jag kallar det för New York-syndromet. Det är liksom så mycket annat som lockar i staden att de tappar konceptet om tid och rum. Just det där att folk inte hör av sig väl på plats, det har hänt några gånger under åren. Om jag vänjer mig? Aldrig.

Saturday, December 08, 2012

Stjärnor för välgörenhet

Dessa bilder är från ett välgörenhetsevent jag fotade tidigare i veckan. Här ser du bilderna jag tog förra året samt lite mer information vad det är för event. Och om ni undrar så är svaret: ja. Reese Witherspoon är lika charmig i verkligheten som på film.




Thursday, December 06, 2012

Wednesday, December 05, 2012

Stjärnglans

De senaste tre åren har jag haft ett återkommande uppdrag där jag fotograferar riktigt stora Hollywood- och sportstjärnor. I år gnuggades det armbågar med Reese Witherspoon, Jake Gyllenhal, Rachel Weisz, Liv Tyler, Michelle Williams och Michael Phelps. Bilderna hittar ni på bloggen inom kort.

Tuesday, December 04, 2012

Inte så smidig

Idag jobbade jag för första gången sedan mitt knä opererades för nästan tre veckor sedan. Ett jobb uptown och ett jobb downtown. Smidig var man inte! Under onsdagen ska jag jobba hela dagen ute i New Jersey. Då blir det nog till att stretcha lite extra.

Monday, December 03, 2012

Barnkalas & glöggparty

På söndagen hade vi ett barnkalas för vår äldsta dotter Olivia som fyllde 6 år nyligen. Där förtärdes pizza, tårta och spunnet socker. Och framförallt dansades det. Dock inte samtidigt. Därefter gick vi till en glöggfest hemma hos fotografparet Axel och Linda. Hembakta lussekatter och romspetsad glögg bjöds det på där. Det blev en bra avslutning på en trevlig dag.