English (Google Translate)

Friday, November 30, 2012

Intervjuer om valet 8


Chantelle Ueacker, 25, Omaha, Nebraska.

Vad är valets viktigaste fråga?

Det är sjukvården som är viktigast. När jag var yngre jobbade jag i äldrevården då såg jag att det var problem med socialförsäkringen Medicaid och för de gamla att få exempelvis medicin utskrivet. Jag växte själv upp på socialbidrag och min familj behövde mycket hjälp från staten. Efter ett tag drogs det in. Ett fungerande bidragsystem behövs for de fattiga, gamla och sjuka.

Vem tror du vinner valet?

Jag har ingen aning. Ärligt talat så vinner nog den personen med mest pengar och som syns mest i media. Det är dit samhället är på väg idag.

Vem kommer du rösta på?

Jag tycker inte det amerikanska folket har gett Obama tillräckligt med tid, han hade en stor röra att ta itu med när han kom till makten. Men jag är rädd för att se vem som vinner valet till slut och det är antagligen därför jag inte kommer att rösta. Jag vet att det ar viktigt att göra sin röst hörd men jag är för besviken på dagens samhälle.

Thursday, November 29, 2012

Intervjuer om valet 7


Nadya Jimenez, 23, Los Angeles, Kalifornien.


Vad är valets viktigaste fråga?

Den kandiaten som ger invandrarna mest stöd, för det är något vi verkligen behöver. Låt oss komma till USA och ge oss jobb. Mina föräldrar var invandrare från Mexico. Nu är de amerikanska medborgare. Det finns folk som inte har fått samma möjlighet att arbeta och att uppfostra sina barn här. Jag ser många som är här olagligt, de arbetar hårt men har det jättetufft.


Vem tror du vinner valet?

Obama. Utan tvekan. Jag hoppas att han ska legalisera marijuana. Inte for att jag själv röker varje dag utan mer för det finns människor som behöver det. Det är bättre om det blir lagligt. Världen skulle bli mer fredlig då.

Vem kommer du rösta på?

President Obama.

Wednesday, November 28, 2012

Intervjuer om valet 6


Amy Bozen, 39, Little Rock, Arkansas.

Vad är valets viktigaste fråga?

Det är ekonomin. Mer än halva befolkningen i USA är arbetslös, och mer än hälften av alla jobb har blivit förflyttade utomlands. Det har påverkat vårt land något enormt. När vissa politiker säger att vår ekonomi har förbättrats så märker inte jag av det i alla fall. Å andra sidan så märker jag skillnaden i att folk startar egna företag eftersom de inte har något annat val nu när inte regeringen hjälper till.


Vem tror du vinner valet?

Jag tror på Mitt Romney och det tack vare att han valde Paul Ryan som sin vicepresidentkandidat.

Vem kommer du rösta på?

Ingen kandidat är perfekt, men jag tycker Mitt Romney är ett bättre val. Sedan Obama kom till makten är USA på väg mot ett mer socialistiskt styre. Och vi går nu mot kommunism. Min ryske farfar deltog i andra världskriget och det var det han ville komma bort ifrån när han lämnade Ryssland för USA. Nu är vi istället på väg tillbaka till det igen.

Tuesday, November 27, 2012

Intervjuer om valet 5


Marc Beadreau, 37, Sisseton Wahpeton Oyate, South Dakota.


Vad är valets viktigaste fråga?

Hur vi ska ta oss ur lågkonjunkturen. Det påverkar oss i reservatet eftersom det har varit stora nedskärningar av bidrag till indianstammarna. Till exempel så faller vägarna här sönder då det inte finns pengar att reparera dom med.
Vi måste kunna underhålla och bevara de vägar som vi har.

Vem tror du vinner valet?

Jag hoppas att Obama vinner. Jag har inte hört något om Mitt Romneys hållning angående landets indianstammar, det verkar inte finnas en klar linje. Obama har i alla fall visat att han är villig att lyssna. När han blev president ärvde han dessutom George Bushs misstag.

Vem kommer du rösta på?

Jag kommer att rösta på Obama.

Monday, November 26, 2012

Olivia - 6 år

Hör och häpna, denna lilla tjejen fyller 6 år idag. Tycker inte det var längesedan jag postade detta inlägget. Grattis Olivia, snart får du slita upp presenterna du väntat på så länge!

Saturday, November 24, 2012

Intervjuer om valet 4


Delores Underwood, 78, Branson, Missouri.

Vad är valets viktigaste fråga?

Den viktigaste frågan är hur man kan hjälpa de fattiga. Hur man kan göra om socialbidragssystemet. Det fungerar inte som det är nu. Det är många som får socialbidrag som inte behöver det. Jag vill se de fattiga få den hjälp de behöver i vårt land. Dessutom tycker jag att kriget ska avslutas, så vi får fred i USA.

Vem tror du vinner valet?

Obama. Jag hoppas att han får chansen att fullborda det han föresatt sig att göra. Han behöver mer än de fyra år han hittills fått.

Vem kommer du rösta på?

Jag röstar på Obama.

Friday, November 23, 2012

Intervjuer om valet 3


James Ransom, 30, Millington, Tennessee.

Vad är valets viktigaste fråga?

Rättigheter för homosexuella. Allt från rätten till att gifta sig, till att adoptera, till att få likvärdiga löner. Om jag var äldre så skulle jag säkert vara högljudd om medicare och pensionsfonder, men jag är ju bara 30 år.


Vem tror du vinner valet?

Ingen lätt fråga, men jag hoppas att Obama kommer att sitta i fyra år till.


Vem kommer du rösta på?

Jag kommer definitivt att rösta på Obama. När han sa att han är för giftermål mellan homosexuella så var det en jättestor grej för mig personligen.

Thursday, November 22, 2012

Thanksgiving

Thanksgiving lider mot sitt slut. En stooor högtid för amerikaner, men mer av en axelryckning för oss svenskar. Vi åt tacos till middag. Inte en kalkon i sikte. Det hindrar mig dock inte från att säga Happy Thanksgiving! Taco hej!

Wednesday, November 21, 2012

Intervjuer om valet 2


Frank Robins, 57, Thermopolis, Wyoming.

Vad är valets viktigaste fråga?

Det är huruvida Amerika går mot socialism och en större regering eller mot en mindre regering och mer frihet. Så som regering är nu så är den för stor, för inkräktande, och för kontrollerande. Jag hoppas att Romney och Ryan kommer att ta det i en annan riktning så att vi får friheten att ta våra egna beslut istället för att regeringen tar dem for oss.


Vem tror du vinner valet?

Innan Paul Ryan var med i leken så trodde jag Obama skulle vinna, men nu tror jag att Romney och Ryan vinner. Dessutom med en större marginal än vad folk tror.


Vem kommer du rösta på?

Jag hade inte tänkt att rösta på Romney för jag ser inte honom som tillräckligt konservativ, men nu när han valt Paul Ryan som sin vicepresidentkandidat så kommer jag att rösta på honom.

Tuesday, November 20, 2012

Intervjuer om valet

Strax innan USA-valet genomförde jag en roadtrip där åtta personer i åtta olika stater fick tre frågor om valet. Inspirationen att ta bilderna mot en vit bakgrund kom från de klassiska bilderna Richard Avedon tog på 80-talet som resulterade i boken "In the American West". Både Dagens Nyheter och Verdens Gang gillade idéen och publicerade det i sina valbilagor. Här kommer den första av åtta mini-intervjuer.


Jimmy Gibson, 67, Louisville, Kentucky.

Vad är valets viktigaste fråga?

Svårt, men jag tycker nog att ekonomin är det viktigaste av allt. Om inte folk har arbete, så fungerar ingenting. Just nu är det många som inte får det att gå ihop.

Vem tror du vinner valet?

Ärligt talat så har jag ingen aning. Det kan gå åt endera håll. Det är svårt att förutse vem som blir vår nästa president. Jag tycker ingen har det där lilla extra.

Vem kommer du rösta på?

Troligen på Mitt Romney. Vi vet ju redan vad den sittande presidenten inte lyckades med. Även om jag inte tror på Mitt Romney så känns det som någon annan måste få chansen att visa vad de kan åstadkomma.

Monday, November 19, 2012

Dålig kombo

Två kryckor. En kamera. Ingen bra kombo. Så jag vet inte hur mycket nytagna bilder jag kan lova på bloggen den närmsta veckan. Den produktionen kommer troligen halta lite.

Sunday, November 18, 2012

Samma men ändå inte

För ungefär ett halvår sedan blev jag kontaktad av ett bokförlag som ville köpa några av mina lifestylebilder till en bok som de höll på med. Jag mailade tillbaka och gav dom ett kostnadsförslag. Sedan hörde jag inte så mycket. Nu är boken ute i handeln och i den hittar man ett par bilder som är i det närmaste identiska till de jag har tagit. Tagna på samma plats men av en annan fotograf. Ska det behöva vara så?

Saturday, November 17, 2012

Håller benet högt

Korsbandsoperationen gick bra. Nu är det till att sova på rygg och ha benet i högläge. En vanesak hoppas jag. Allt kan bara bli bättre från och med nu.

Friday, November 16, 2012

Wednesday, November 14, 2012

Sövande hungrighet

För mig blir det ingen frukost imorrn. Inget kaffe. Inget vatten. Inget. Så fint förbereds det inför en knäoperation som ska utföras under dagen. Jag antar att det är bra att att vara sövd så man slipper märka att man är hungrig..

Tuesday, November 13, 2012

Som en saga

Sunday, November 11, 2012

Passar på

Efter ett jobb i Vermont över helgen är jag nu tillbaka i NYC. Imorgon ska jag upp klockan 4 på morgonen för att göra ett jobb utanför stan och därefter har jag ett jobb i Soho klockan 16 på eftermiddagen. Och så fortsätter det med jobb fram tills på torsdag kl 9.00. Då opereras mitt knä. Och efter det kan jag inte fara runt på samma sätt under en tid. Så en får liksom passa på.

Friday, November 09, 2012

Tobias & Louise

Efter en utgång i Båstads nattliv 1993, gick Louise tillsammans med en kompis till gatuköket "Centrecourt" för att äta. Där sommarjobbade Tobias. Louise beställde en korv med bröd samtidigt som hennes tjejkompis flirtade med Tobias. Till ingen nytta, för Tobias hade bara ögon för Louise. Den 27:e oktober gifte de sig i New York






Thursday, November 08, 2012

Wednesday, November 07, 2012

Tuesday, November 06, 2012

Monday, November 05, 2012

Sunday, November 04, 2012

Tidernas överraskning(ar)

På lördagkvällen var jag på en 30-årsfest. Det var min vän Thomas Noe som ställde till med party för sin flickvän Claudia på en Mexikansk restaurang i Jersey City. Efter middagen bad han henne att hålla ett par bilnycklar samtidigt som han pekade ut genom fönstret. Där stod en splitter ny volvo parkerad. När hon satte sig i bilen blev hon ombedd att titta i handskfacket. Där fanns en ring. I samma ögonblick gick Thomas ner på knä och friade. Det är vad jag kallar en 30-årsfest!




Saturday, November 03, 2012

Varde ljus


Thursday, November 01, 2012