English (Google Translate)

Friday, August 31, 2012

Orkanen Isaac





Thursday, August 30, 2012

Wednesday, August 29, 2012

Från Tampa till New Orleans

Oj, det har varit ett hektiskt dygn. Från Republikanska konventets öppningsdag i Tampa till orkanen Isaacs intåg i New Orleans. Klockan 18.00 på tisdagskvällen hade vi lämnat text och bild till ett reportage om konventet. Därefter satte vi oss i en bil och körde hela vägen till New Orleans. Körtid 13 timmar.

Strax efter klockan 7.00 på morgonen anlände vi till ett vindpinat New Orleans. Klockan 10.00 lagom till DI:s deadline lämnade vi ett reportage om orkanen. Så i torsdagens Dagens Industri finner ni två reportage från mig och USA-korrespondenten Gabriel Mellqvist. Från två olika ställen. De bilderna ser ni på bloggen imorrn.

Nu ska jag sova.

Monday, August 27, 2012

Sista finputsningen

Det sopas och fejas för fullt i Tampa Bay Times Forum. Imorgon kommer tusentals delegater att fylla arenan. En dag försenat drar alltså Republikanernas konvent igång.

Vi som inte jobbar för en stor amerikansk bildbyrå eller tidning får lita oss till "floor passes", som man måste köa för att få. Sedan får man gå in på golvet i en halvtimme och fotografera så gott det går.

Det svåra blir att synka dessa pass med när de mest kända talarna äntrar scenen. Man är liksom inte ensam om att köa till dessa pass. Alltid en liten källa till stress det där.

Sunday, August 26, 2012

Vi väntar på Isaac

Tidgare idag gjorde jag ett väldigt kul jobb här i Florida. Här kan du få en möjlig ledtråd om vad det kan vara. Nu är det läggdags här och när jag vaknar kommer det mesta nog handla om stormen Isaac.

Saturday, August 25, 2012

Stormigt i Tampa

Flygresan från Los Angeles gick bra förutom att det var slut på mat. En fem timmar lång flight utan något att äta alltså. Då blir man lite grinig. Nu är jag framme i Tampa iallafall. Här har de skjutit upp Republikanernas konvent en dag med anledning av den tropiska stormen Isaac som är på ingång över Florida. Den republikanske radioprataren Rush Limbaugh säger att stormen är President Obamas fel. Jag vet inte jag.

Friday, August 24, 2012

Road trip 15

LOS ANGELES, KALIFORNIEN. Då var man framme vid denna resas slutdestination, Los Angeles. Två veckor som gick ofattbart snabbt. När allt har lugnat ner sig ska jag summera allt i ett blogginlägg. Men först är det en flygresa till Tampa i Florida som gäller. Republikanernas konvent drar nämligen igång där om några dagar.

Thursday, August 23, 2012

Road trip 14

SAN FRANSISCO, KALIFORNIEN. Idag hade jag ett fotouppdrag i ett av San Fransiscos finare områden. Det är inte det du ser på bilden, utan det är lunchstället vi åkte till efter fotograferingen: La Cumbre Taqueria. Ett riktigt sunkigt hak.

Restaurangen är känd för att ha gjort den första tjocka burriton som nu är så populär i USA. Lokalt kallad "Mission-Style Burrito" efter området Mission District där restaurangen ligger. Mätta blev vi och dessutom lärde jag mig något medan jag satt där och tuggade.


Wednesday, August 22, 2012

Road trip 13

YOSEMITE NATIONAL PARK, KALIFORNIEN. Vi gillar nationalparker, what can I say. Idag besökte vi nämligen den fjärde parken på denna resan. I fem timmar körde vi omkring och bara njöt. Som bomull för ögonen.

Tuesday, August 21, 2012

Road trip 12

RENO, NEVADA. Nu har vi hunnit lämna Wyoming, därefter övernattat i Idaho, för att sedan ha kört 10 timmar till Reno, Nevada. Och just där var President Barack Obama på besök idag. Han var på ett väldigt gott humör och eldade på massorna på samma sätt som han gjorde i valrörelsen för fyra år sedan.





Monday, August 20, 2012

Road trip 11

ELVIS WEEK. I förra veckan var det 35 år sedan Elvis dog. Så när vi var i Memphis passade jag på ett besöka en talangtävling på ett motel vid flygplatsen där en massa Elvisimitatörer uppträdde. Resultatet ser du nedan.









Sunday, August 19, 2012

Road trip 10

RIVERTON, WYOMING. Ett besök på en rodeo blev dagens utflykt. Att gå omkring och söka bra bilder helt kravlöst kan nog vara det bästa som finns. Dessutom är det bra träning för fotografögat.







Saturday, August 18, 2012

Road trip 9

MOUNT RUSHMORE, SOUTH DAKOTA. Lördagen blev något av en turistdag för vår del. Det föll sig så att det blev tre olika nationalparker. Först körde vi igenom Badlands vilket var som att komma till en helt annan planet. Otroligt egentligen vad naturen kan åstadkomma. Efter det drog vi vidare till Mount Rushmore i South Dakota. Jag har länge velat se de stentuffa presidenterna där uppe på berget.

Till sist blev det en runda för att se Devils Tower vilket är återstoden av en urtida vulkan. Tilläggas kan att Devils Tower har varit med i en mycket känd film regisserad av en ung Steven Spielberg. Kanske kan någon gissa vilken film det är?




Friday, August 17, 2012

Road trip 8

WALL, SOUTH DAKOTA. Det var tur att vi inte tänkte till innan vi gav oss upp till North Dakota. För i sanningens namn har det bara varit en massa körande. Inte mycket av fotograferande med andra ord. Jag tror själv att vi var så inställda på att beta av staten att vi inte tänkte på hur lång tid det skulle ta. Nu är vi iallafall i sydvästra hörnet av South Dakota. Troligen stannar vi här någon dag. Sedan bär det av mot Wyoming.




Thursday, August 16, 2012

Road trip 7

OMAHA, NEBRASKA. Delar av onsdagen och torsdagen spenderades i Omaha. Mannen på bilden är en mekaniker som vi frågade om vägen. Han kunde inte ett ord engelska så det gav inte så mycket.

Sedan dess har jag faktiskt hunnit beta av två för mig nya stater. South och North Dakota. Det betyder att jag nu varit i 47 stater sammanlagt. I natt bor vi på ett casino i North Dakota. Tänk vad rik jag ska bli!


Wednesday, August 15, 2012

Road trip 6

BRANSON, MISSOURI. Om du kan tänka dig ett Las Vegas utan spel och dobbel. Mycket mindre. Bonnigare. Då har du hamnat i Branson, Missouri. En liten ort mitt i ingenting som lockar sin beskärda del av turister varje år. Där var vi idag. Tyvärr han vi inte se någon av show. Synd då "3 Redneck Tenors" var ett uppträdande som lockade.




Tuesday, August 14, 2012

Road trip 5

LITTLE ROCK, ARKANSAS. Imorse lämnade vi Memphis och tog "Memphis-Arkansas Bridge" över Mississippi River in i delstaten Arkansas. Min 45:e stat. Den goda nyheten för dagen är att jag fått sålt in mitt första jobb från resan. Det gjorde detta till en bra dag.


Monday, August 13, 2012

Road trip 4

MEMPHIS, TENNESSEE. Idag besökte vi Lorraine Motel och platsen där Martin Luther King Jr sköts till döds. Numera är det ett Civil Rights Museum inrymt i byggnaden. Nedanför rum 306 stod Manuel White, 64. Något han gjort nästan varje morgon sedan den ödesdigra dagen i april för 44 år sedan.


Sunday, August 12, 2012

Road trip 3

NASHVILLE, TENNESSEE. Om du gillar livemusik så är ett besök på Broadway i Nashville ett måste. Hela gatan är som en stor musikfestival där den ena akten är bättre än den andra.

Saturday, August 11, 2012

Road trip 2

LOUISVILLE, KENTUCKY. Här kan du se lite bilder jag tog under resans andra dag. Du anar inte vad det ger mig att gå omkring med kameran och ta bilder bara för min egen utvecklings skull. Känns bra. Samtidigt har jag idag gjort första delen i ett projekt som jag tror att jag ska få sålt in när det är färdigt. Det finner ni självklart på bloggen framöver.