English (Google Translate)

Monday, October 31, 2011

Sunday, October 30, 2011

Micael & Agneta

Micael och Agneta hade länge umgåtts i samma kretsar men det var i december 2000 som deras intresse för 50-talsmusik förde dem samman. På en fest i Klippan med bandet "Grapestompers" tände det till. Den 20:e oktober gifte de sig i Svenska Kyrkan i New York.







Saturday, October 29, 2011

Ombytligt väder

Jag hade inte tänkt skriva om att det snöat i New York idag, det är nämligen det enda det pratats om under dagen. Men så såg jag denna fascinerande bild tagen av min vän och kollega Thomas Nilsson. Snacka om att naturen inte hänger med i vädersvängningarna.

Friday, October 28, 2011

Ett projekt

Vad kan man säga om ett projekt som detta. Är jag för hård när jag sållar bland mina egna idéer?

Thursday, October 27, 2011

En personlig intervju

I förra veckan följde en reporter med mig under en hel dag för att göra ett reportage om mig och mitt jobb. Resultatet kan du se när magasinet kommer ut i början av januari. En väldigt personlig intervju om jag får säga det själv.

Tuesday, October 25, 2011

Adam & Anna

När Anna studerade nationalekonomi i Glasgow 2006 gick hon en dag till en pub tillsammans med några vänner för att titta på fotboll. Där träffade hon Adam. Glasgow Celtic vann matchen och Adam vann Annas hjärta. Den 19:e oktober gifte de sig i New York.








Monday, October 24, 2011

National Geographic

I National Geographics novembernummer hittar vi ett reportage i från Skandinavien. Norge och Sverige närmare bestämt. Ta en titt här.

Sunday, October 23, 2011

Klockren

Den här är gammal, men fortfarande klockren!

Saturday, October 22, 2011

Bredband

Verizon berättade just att på grund av ett teknikfel så kommer vi inte ha bredband hemma de närmsta tre veckorna. Min reaktion till det var väl inte varm och gosig precis.

Friday, October 21, 2011

Respektingivande

Såg en respektingivande svartklädd man i tunnelbanan idag. Han hade en luva över huvudet och ett ärr på kinden. Den ena handen var hårt knuten och i den andra handen höll han en genomskinlig påse. I påsen fanns fyra rosa cupcakes med färgglatt strössel på. Respekt!

Thursday, October 20, 2011

Wednesday, October 19, 2011

Oväder

Idag var det fotografering i fullt ösregn och kraftig vind. Ändå funkade det så bra. Ibland har man vinden i ryggen helt enkelt.

Tuesday, October 18, 2011

The other day

Här ser ni vad jag gjorde häromdagen. Hatten den är fortfarande på.

Monday, October 17, 2011

John & Silje

De träffades för första gången 2007 på hög höjd. John jobbar nämligen som pilot och Silje är flygvärdinna. Efter första mötet gick de som på moln. I februari under en semesterresa i Sri Lanka tog John mod till sig och friade till sin Silje.

Den 3:e september gifte de sig i Norska Sjömanskyrkan i Stockholm. Bröllopsresan bar till New York och deras nästa äventyr blir i slutet av november då de väntar sitt första barn.





Sunday, October 16, 2011

En idé kan räcka

Ibland så funderar jag på ideér som kan underlätta det för mig i det dagliga fotograferandet. Det blir aldrig mer än en tanke tyvärr. Andra tar sina ideér steget längre. Här kan du läsa om några framgångssagor. Kanske något att ta efter ändå.

Friday, October 14, 2011

Inget svar

Frugan noterade idag att komikern Tina Fey är i samma ålder som henne samt att hon har två döttrar i ungefär samma ålder som våra döttrar. "Jag antar att hon har en snygg make också?", var min klämkäcka respons. Så nu väntar jag på frugans respons.

Thursday, October 13, 2011

Wednesday, October 12, 2011

Tuesday, October 11, 2011

Image deconstructed

Här är en bra link om du är intresserad av hur olika fotografer förbereder sig inför en fotografering. Dessutom berättar de rent tekniskt hur bilden tas och slutligen hur urvalsprocessen går till för att finna den rätta bilden. Bloggen heter imagedeconstructed. Värd ett besök.

Monday, October 10, 2011

Min helg

Här, här och här kan ni se vad jag gjort i helgen. Japp, jag är killen i hatten!

Sunday, October 09, 2011

Världen är liten

Igår under en fotografering i Midtown hörde jag plötsligt någon ropa mitt namn. Det visade sig vara en kille från min hemort Tranemo som var på tillfälligt besök i New York. Vi växte upp 500 meter från varandra. Ibland är världen bra liten.

Saturday, October 08, 2011

Puma Swede

Friday, October 07, 2011

Thursday, October 06, 2011

Funderar fortfarande

"Vad betyder det att leva?", frågade 4-åriga dottern. Jag funderar fortfarande.

Wednesday, October 05, 2011

Tuesday, October 04, 2011

Skapar drama

Här är en intressant video där den italienske fotografen Ruben Salvadori visar hur en del konfliktfotografer jobbar. Han menar på att dessa fotografer ofta känner sig tvingade att söka och skapa dramatik i situationer där ingen drama finnes. Bedöm själva.

Monday, October 03, 2011

Mot ljuset

Sunday, October 02, 2011

Saturday, October 01, 2011