English (Google Translate)

Friday, April 30, 2010

Thursday, April 29, 2010

Arriving

Wednesday, April 28, 2010

Tuesday, April 27, 2010

70 år (jo det är sant!)

Min far Anders Filip Höök fyller 70 år idag. Det tycker jag är en ståtlig ålder. Pappa reser bort på sin födelsedag. Det är tydligen så man gör i den åldern. Men undan kommer han inte! Pappa, tills vi ses önskar jag dig ett hjärtligt grattis på din alldeles speciella dag. You rule!

Monday, April 26, 2010

Inte en vanlig dag på jobbet

Häromdagen stod jag i lugnan ro på en gata i East Village. Jag hade en kamera på vardera axel och ett bälte runt midjan med bl.a ett batteripack som var kopplat via en kabel till min blixt. Fram kommer en drogpåverkad man och vill att jag ska ta en bild på honom. För att inte framstå som konfrontativ så tar jag en bild.

Direkt efter frågar han om jag kan ge honom 5 dollar. Jag får känslan av att killen kommer att ta plånboken och springa om han bara fick chansen, så jag svarar att jag inte har några pengar. Då börjar han aggressivt att rycka i min jacka för att få tag i plånboken. Det enda jag kommer på att säga är att det kommer en polisbil bakom honom, med förhoppningen att han då lämnar mig i fred.

Bad call. Mannen genomskådar min lögn och blir rasande. Han tar tag i min blixtsladd och lindar den runt halsen på mig och drar åt. Samtidigt hotar han med att köra in en nyckel i magen. Plötsligt ropar en man en bit bort "Stop it!". I det ögonblicket lyckas jag frigöra mig.

När jag tittar bakåt ser jag att min attackerare följer efter. Just den situationen kunde varit skräckinjagande, men eftersom att jag visste att det fanns en närliggande polisstation så höll jag mig förhållandevis lugn. När mannen förstod vart jag var på väg så försvann han snabbt.

Inne på polisstationen gick jag direkt fram till en polis som satt vid en desk. Jag visade bilden jag tog på den drogade mannen några minuter tidigare. Polisen sken upp och sa:"Det är ju **** ***, han har just kommit ut ur fängelset. Han brukar terrorisera folk i området. Call 911 next time and we will help you".

Han fick det att låta så enkelt. Min erfarenhet säger mig att det är ganska svårt med en blixtsladd runt halsen. Jag gjorde ingen anmälan heller, istället gick jag ut och njöt av den sköna vårsolen.

Sunday, April 25, 2010

Saturday, April 24, 2010

No kicking

Friday, April 23, 2010

Feber är bra

Fotofeber skrev en liten artikel om min blogg igår, du kan läsa den här. Kul att bloggen rekommenderas! Min websida däremot, anses långsam. Det fixar vi.

Straight lines a rainy day

Thursday, April 22, 2010

Precious

Wednesday, April 21, 2010

En lock

Tuesday, April 20, 2010

Solsvärta

Monday, April 19, 2010

Some American dude

En jobbidé

Ibland kan jobbidéer komma upp på de mest konstiga sätt. Ett jobb jag har på gång nu tar dock priset. Det började med att jag kollade ett massmail på mobilen. När jag sedan stoppade tillbaka mobilen i fickan skickade jag av misstag ett email till en av personerna i massmailet.

Tillbaka fick jag en "out of office"-respons med en weblink. Av ren nyfikenhet klickade jag på linken och vips så dök ett potentiellt jobb upp. Kanske skulle jag ta och göra det till en vana?

Saturday, April 17, 2010

Friday, April 16, 2010

Walking the dog

Med ömhet

"Hej min lilla älskling" viskar jag i örat på min 3-åriga dotter. Med all ömhet hon kan uppbringa viskar hon tillbaka i mitt öra: "Prutt".

Thursday, April 15, 2010

Rött

Wednesday, April 14, 2010

Fokus

Tuesday, April 13, 2010

You sure do

CS5

Vad kan nya Photoshop CS5 göra? Inte så lite. Titta här.

Monday, April 12, 2010

Dessa bilder vann pulitzerpris

Mary Chind's dramatiska bild vann i kategorin "Breaking News Photography" och Craig F. Walker's fenomenala bildreportage vann i kategorin "Feature Photography". Det blir inte större än så.

W 4th St

Sunday, April 11, 2010

Saturday, April 10, 2010

Mikael Unlimited

Om jag har vägarna förbi Washington DC i maj, så är Niklas Larssons utställning på House of Sweden ett givet stopp.

När du tittar upp

Friday, April 09, 2010

MoMA härnäst

Denna fotoutställningen kommer jag definitivt inte missa.

In between dreams

Elin Wittzell är en fotostudent som assisterade mig på jobb i New York under ett halvår förra året. Hon studerar på Broby Grafiska där fotografering blandas med blandannat grafisk design.

Nu gör klassen sitt examensprojekt som de kallar för "In between dreams" vilket består i en bok samt en utställning. Vernissage är nu på söndag på Galleri KG52 i Stockholm. Väl värt ett besök.

Thursday, April 08, 2010

När du tittar ner

Harry Benson

Fotografen Harry Benson har vernissage på en utställning i Soho idag. Jag finner ingen information på vilka bilder som ingår i utställningen, men går man igenom bilder från hela hans karriär så kan de ju inte vara dåliga. Titta här får du se. Blir nog ett besök minsann.

Wednesday, April 07, 2010

En fotoblogg

591photography är en spännande fotoblogg där du hittar bilder från flera olika fotografer världen över. Nyligen publicerade de en story om mig och min blogg. Du hittar den här.

Bröllop

Jag kan inte undanhålla er denna fantastiska film från ett bröllop i San Diego. Otroligt inspirerande. (Hittat via Jonas Peterson)

Tuesday, April 06, 2010

Vem är du?

Det vore kul att lära känna er som läser min blogg. Så jag inbjuder dig till att lämna en kommentar där du berättar om dig själv. Har du något du brinner för skriv om det och låt oss inspireras. Om du vill visa något du gjort, klistra in en länk så vi kan ta del av det. Det är du själv som sätter gränserna. Har du några frågor till mig så lovar jag att svara efter bästa förmåga.

Monday, April 05, 2010

Sunday, April 04, 2010

Saturday, April 03, 2010

Friday, April 02, 2010

1000

Detta är inlägg nr 1000 på denna blogg. Mer ska det bli.

Thursday, April 01, 2010

Idaho

Årets mest annorlunda jobb gör jag just nu i Idaho. En svensk kille har öppnat en pressbyrå i en trailerpark strax utanför den lilla orten Fruitland. Bäst säljer tydligen kanelbullarna.