English (Google Translate)

Monday, November 30, 2009

Video eller stillbild?

Både och. Klicka här.

Sunday, November 29, 2009

Saturday, November 28, 2009

One in hole

Friday, November 27, 2009

Eye see

Thursday, November 26, 2009

1,2,3 år gammal

Grattis på födelsedagen, Olivia! Love you!

Wednesday, November 25, 2009

Tuesday, November 24, 2009

It's a love-hate relationship

Det finns vissa prylar i min jobbutrustning som jag aldrig kommer överens med. Det finns också motsatsen, utrustning som är bra och lite till. Här ska ni få en lista på mina nuvarande love-hate-relationships i fotovärlden.

Ogillar:
Mitt trebensstativ, eller snarare dess ballhead. Antingen är det för tight eller för löst. Aldrig lagom. Bottenplattan låses fast med en "IKEA-nyckel" Varför? Hur ofta bär man på en sådan?

Gillar:
Fotoväskan. Häpnadsväckande hur mycket kamerautrustning väskan sväljer. Dessutom är den extremt tålig.

Ogillar:
Min sällan använda blixtbracket CB Junior. Stor och otymplig. Får ta fram instruktionsboken varje gång den ska monteras ihop. Den har blivit kallad "the bracket from hell". Jag är beredd att hålla med.

Gillar:
Canon 24-70/2.8. Bra till så mycket. Vet seriöst inte hur jag klarade mig utan den förut.

Ogillar och gillar:
Edirol R-09 En digital bandspelare med fantastiskt ljud, men har en mjukvara som mycket möjligt designats av en 5-åring .

Ogillar och gillar:
Pocketkameran Panasonic LX3. Fyller sin funktion som en back up- kamera när man inget annat har. Manuella inställningar som gör att man har bra kontroll på slutresultatet. Att navigera kamerans meny kan dock vara ett problem. Ologiska lösningar som inbjuder till felaktiga knapptryck.

Monday, November 23, 2009

Sunday, November 22, 2009

Galenskap + kreativitet = Lady Gaga


Director: Francis Lawrence

Saturday, November 21, 2009

Soho House

Soho House som är en "members only club" och ligger i hjärtat av Meatpacking District spenderade vi vår fredagskväll. När vi anlände på sjätte våning en timme innan vår middagsreservation så visades vi till ett sidorum med stora, bekväma skinnsoffor. I ett hörn spelade en DJ för fullt och gav stället en skön nattklubbsatmosfär.

Restaurangen låg längst in i lokalen innanför en glasvägg. Maten visade sig vara ganska medioker. Det var istället sällskapet som var den stora underhållningen.

Bordsgrannen till vänster, en man med italienskt ursprung, upplyste mig om att han på 90-talet jobbade som bartender på Coffee Shop och dejtade skådespelerskan Jennifer Esposito.

Till höger, satt en stilsäker man i 50-årsåldern och berättade om sin klient, en mycket känd fotograf, som spenderar 300 000 dollar på sin hund varje år.

En ung petite kvinna mittemot mig funderade på hur hon 10 år tidigare kunde ställa sig upp utan en skråma när hon föll av en motorcykel på West Side Highway.

Min bästa story bestod av att beskriva Anna Anka. Nåja. Kul hade vi iallafall.

Friday, November 20, 2009

Namnsdag

Det är lustigt hur dom har namnsdagar i Sverige men inte i USA. Jag undrar just vem som har namnsdag idag.

Thursday, November 19, 2009

Wednesday, November 18, 2009

Mina senaste fotosessions

Fotomodellen Caroline Winberg: 16 minuter
Rockgruppen Kent: 5 minuter
NHL-spelaren Alexander Ovechkin: 1 minut

Tuesday, November 17, 2009

Vem kör?

Monday, November 16, 2009

Kort och gott

Frugan: "Nu ska vi ta och gå ut en sväng"
Dottern: "Jag vill inte svänga"

Sunday, November 15, 2009

Saturday, November 14, 2009

Hotel Griffou

Tog en sväng förbi Hotel Griffou igår. Det var trendigt av mig.

Friday, November 13, 2009

Salman Rushdie



Thursday, November 12, 2009

Multimedia

Här hittar jag inspiration.

Wednesday, November 11, 2009

Ett leende kan betyda ett skratt

Ni vet hur vuxna ibland kan le mot barn och säga något vänligt. Det misstaget gjorde en ung kvinna igår när min dotter var med på den lokala tvättomaten vid University Place. Efter ett vilt pekande i kvinnans riktning utbrister 3-åringen irriterat: "Titta, tanten skrattar åt mig!"

Tuesday, November 10, 2009

8th Avenue

Monday, November 09, 2009

Sunday, November 08, 2009

Kents exlusiva konsert på Bowery Hotel




I samband med Kents releaseparty för skivan "Röd" på Bowery Hotel i New York, så spelade gruppen sex nya låtar live. Jag fick förmånen att som poolfotograf plåta denna konsert åt skivbolaget. Mina bilder distribuerades sedan till alla tidningar efter konserten.

Man får sällan använda blixt på konserter. Så ej denna gång. Ljusförhållandet var tyvärr inte det mest ultimata. Som bäst var ljuset 60/2.8 på 1600 ASA. Varför gick jag inte upp i ASA kan man fråga sig? Jag jobbar med Canon 5D och Canon EOS MkII, då blir det inte bra på för hög ASA. Alla Nikonanvändare är välkomna att lämna kommentarer nedan om hur bra era kameror är på hög ASA ;)

Det fanns olika sätt att gå runt problemet med dåligt ljus. På den översta bilden är det blixten från någons pocketkamera i publiken som ger ljuset. På den tredje bilden låter jag den långa slutartiden ge rörelseoskärpa som medverkar till att ge stämning i bilden. Sista bilden är fotad med 300mm objektiv, 60/2.8. Då gällde att fota när sångaren Joakim Berg stod still. Vilket han sällan gjorde.

Det var en utmaning. Det var kul. Jag gör det gärna igen.

Saturday, November 07, 2009

Detta är en unik bild

Det var över på en sekund. Inte fotograferingen alltså, utan Joakim Bergs leende. Det bara svepte förbi för att sen lika snabbt försvinna. Kanske för alltid.

Thursday, November 05, 2009

NY Yankees vann World Series

I korsningen W 12th street och Greenwich Avenue fann jag kanske det enda fans som inte visade någon glädje denna dag.

Wednesday, November 04, 2009

Tuesday, November 03, 2009

Access denied

Jag stannade kvar i Washington till tisdagen, för då var det ännu ett fototillfälle med Obama och Reinfeldt på en presskonferens i Vita Huset. Fast på morgonen hade den svenska mediakårens platser i Vita Huset plötsligt minskats från 15 platser ner till 7 istället.

Då fick jag som ende fotograf samt ett gäng reportrar stryka på foten. Inga glada miner hos den halvan av mediakåren som inte fick tillträde kan meddelas.

Monday, November 02, 2009

Sunday, November 01, 2009

Halloween

Min dotter Olivia som på Halloween var utklädd till en sagofe, trodde hon var i himmelriket när alla gav henne godis så fort hon sa "Trick or treat!". Trots att omgivningen ibland blev lite väl skrämmande så var godisets makt större. Hon vet att prioritera.