English (Google Translate)

Saturday, October 31, 2009

Ingen debut

Basketmatchen jag fotade igår blev tyvärr inte så historisk som man kunnat hoppats på. Meningen var att Sveriges förste NBA-proffs Jonas Jerebko skulle göra sin debut i Detroit Pistons. Nu blev han istället sittande på avbytarbänken. Det är ju faktiskt 81 matcher kvar av basketsäsongen, så förr eller senare händer det ju. Kanske debuterar han redan ikväll i bortamatchen mot Milwaukee Bucks.

Resan till Auburn Hills utanför Detroit var trots allt inte bortkastad. Utöver att Jerebko är en sympatisk kille så måste jag säga att maten som bjöds i Pistons pressrum är den bästa jag ätit på en sportsarena under alla mina år i USA. Grillad kyckling med sötpotatisplättar, rödvinssås och en klick äppelmos. Värt ett besök bara det.

Friday, October 30, 2009

Thursday, October 29, 2009

För stor kontrast

På morgonen idag stannade jag till vid en ruffig bensinmack strax utanför Detroit. Jag skulle köpa lypsyl. Det var faktiskt nästan så att jag vände i dörren för att kontrasten blev så överväldigande.

Wednesday, October 28, 2009

Lövely

Tuesday, October 27, 2009

Svengelska

När jag och min fru åkte hiss idag så stod vår dotter Olivia bredvid och pratade i sin leksakstelefon. På 4:e våning stannade hissen till och in klev grannfrun.

"Who are you talking to?", frågade hon Olivia lite nyfiket. "Momo" svarade vår 3-åring. "Moo Moo", sa grannfrun undrande. "You are talking to a cow?"

Monday, October 26, 2009

Sunday, October 25, 2009

Friday, October 23, 2009

Nästan som Twitter

På väg till Bistro Bagatelle.

Thursday, October 22, 2009

Wednesday, October 21, 2009

Tuesday, October 20, 2009

Monday, October 19, 2009

Sunday, October 18, 2009

Saturday, October 17, 2009

Friday, October 16, 2009

Thursday, October 15, 2009

41 sekunder med Prinsessan Madeleine

Under onsdagen kunde man läsa i New York Post att polisens särskilda bombpatrull fick rycka ut till hjälporganisationen "World Childhood Foundation's" kontor på Madison Avenue. Ett paket adresserat till svenska Prinsessan Madeleine fick personalen att fatta misstankar.

Paketet innehöll nu inga explosiva ämnen, men med anledning av denna episod fick jag stå och vänta utanför "Childhood's" kontor i 6h för att försöka få en bild på Prinsessan. Om jag ska vara ärlig tror jag inte ens hon var där. Någon bild på henne därifrån blev det iallafall inte.

Senare på kvällen fick vi reda på att Madeleine skulle på hockey i Madison Square Garden. Prinsessans namn hade nämligen hamnat på ett "Photo Tip Sheet" som delas ut innan varje match. Där kan man se vilka kändisar som är på plats på matchen och exakt vilka säten dom sitter på.

Så i periodpausen gick jag tillsammans med reporter Bjurman ner till Prinsessans plats för att ta några bilder och utbyta några ord med henne. 41 sekunder senare var det över. 15 minuter senare låg text och bilder i Stockholm. Och icke att förglömma: NY Rangers vann matchen mot LA Kings med 4-2.

Wednesday, October 14, 2009

Tuesday, October 13, 2009

Monday, October 12, 2009

Tips på fotoutställning

Peter Souza är Barack Obama's officiella fotograf och har just nu en utställning på Leica Gallery. De 63 färgbilder som utställningen består av dokumenterar Obama's första 200 dagar som president.

En av mina favoritbilder är när Obama står med en skrattande Caroline Kennedy i Ovala Rummet och försöker öppna en lönndörr på skrivbordet. Dörren som blev känd genom denna klassiska bild på President John F Kennedy och sonen John F. Kennedy Jr.

Så mitt tips är att om du är i New York så bör du se just denna utställning, då får du också reda på om Obama fick upp lönndörren eller inte.

Sunday, October 11, 2009

Saturday, October 10, 2009

Friday, October 09, 2009

Ännu en dag, ännu ett blogginlägg

Det var mörkt när han satte sig vid datorn. Lugnet drog in över rummet där han satt. Framför honom fanns en tom dataskärm som skulle fyllas med ord.

Det behagliga lugnet sprack upp när ljudet från en avlägsen polissiren letade sig in genom det öppna fönstret. Mannen noterade inte sirenen särdeles. Istället lät han sina tankar sväva fritt medans fingrarna började knappra på datorns tangentbord.

En halvtimme senare postade han en kort men eftertänksam text. "Ännu en dag, ännu ett blogginlägg", konstaterade mannen medans ett leende letade sig fram på hans läppar.

Thursday, October 08, 2009

Wednesday, October 07, 2009

Tuesday, October 06, 2009

Storvinnare i en sekund

Måste säga att det sög till ganska kraftigt i magen när jag kollade mina lottokuponger idag. Displayen i butiken plingade till och "Megamillion Winner" flashade framför mina ögon. Det kändes som en evighet innan jag lyckades fokusera på summan jag vunnit. 3 dollar.. Inte värt ett sug i magen kan jag lova. Jag köpte genast nya kuponger för min blygsamma vinst.

Monday, October 05, 2009

Sunday, October 04, 2009

Saturday, October 03, 2009

Poncho

Härmdagen lät vi vår 3-åriga dotter Olivia prova en poncho. Ett praktiskt plagg att ha när det blir lite kyligare, tänkte jag och min fru. Tyvärr förstod vår dotter inte vitsen med ett sådant klädesplagg. Hon började leta efter ärmarna så fort hon fick den på sig, och hade vi inte tagit av den så är jag säker på att hon fortfarande letat. Det blev ingen poncho.

Friday, October 02, 2009

Två individer på en parkbänk..

...varav minst en ser ut att fundera på livet.

Thursday, October 01, 2009

Ett övergångsställe - tusentals livsöden

Under några korta sekunder på ett övergångsställe mitt på Manhattan korsades dessa kvinnors bana. Troligtvis vet de inte ens om det. Tanken svindlar.