English (Google Translate)

Monday, August 31, 2009

Lämnar New York för Perpignan

Då lämnar jag New York bakom mig för att istället via Barcelona ta mig till fotofestivalen i franska Perpignan. Har aldrig varit där förut så det ska bli förbaskat roligt. Messa om ni vill ses, jag nås på min amerikanska mobil.

Ett stegrande intresse

Sunday, August 30, 2009

Grand Central Station

Ett porträtt på Victor Bernhardtz till Svenska Dagbladets artikelserie "Manliga bekännelser".

Friday, August 28, 2009

Thursday, August 27, 2009

Wednesday, August 26, 2009

Tuesday, August 25, 2009

Nästa stopp: Perpignan

Ska spendera 5 dagar på fotofestivalen i Perpignan har jag just bestämt. Allt är bokat och klart. Yeah!

Monday, August 24, 2009

Sunday, August 23, 2009

Fotografers favoritbilder

Har du lite tid över och gillar att titta på bra bilder tycker jag att du ska klicka här.

Saturday, August 22, 2009

Friday, August 21, 2009

Thursday, August 20, 2009

Wednesday, August 19, 2009

Note to self

Tittar du genom ytterdörrens titthål, ha inte en tandborste i munnen.

Tuesday, August 18, 2009

Monday, August 17, 2009

Sunday, August 16, 2009

Fortfarande samma innehåll

Som du kanske märker så har jag ändrat en hel del på bloggens utseende. Nu är frågan om förändringen är till det bättre eller det sämre. Vad tycker du?

Saturday, August 15, 2009

Stressigt yrke

På den här listan över vilka jobb som är mest stressiga, hamnar fotojournalist på tredje plats. Är det verkligen så illa?

Friday, August 14, 2009

Vila

Thursday, August 13, 2009

Sjukvårdsreformen

Många amerikaner motsätter sig Obamas förslag på sjukvårdsreform så till den milda grad att vissa "Town Hall meetings" med politiker runt om i landet utvecklar sig till rena skrikmatcher. I stadshuset i Elmwood Park hölls i måndags ett möte med kongressledamoten Steve Rothman, och jag var där för att bevaka det.

Det gick nu ovanligt lugnt till på just detta möte, men vad som slog mig var att de kritiker som var mest provocerande, inte ville synas. När jag började ta bilder på en högljudd kvinna nära utgången skällde hon genast ut mig (OBS, inte kvinnan på bilden). Metodiskt förklarade jag för henne att vi var på allmän plats och att jag bara gjorde mitt jobb.

Då sprang hon och hämtade sin make istället som också han gav mig en skopa ovett. Därefter gick de till en polis som stod några meter bort. De krävde att jag skulle kastas ut. Polisen gick på min linje och förklarade för paret att ville de inte bli fotograferade så var det bara för dom att lämna lokalen. Kvinnans min var obetalbar.

NY Times fotograf Damon Winter berättar här i en intervju om hans upplevelser under dessa möten med arga väljare. Här kan du också se hans bilder.

Wednesday, August 12, 2009

Minetta Tavern

Igår var jag, Peter, Johan och Jens och åt på Minetta Tavern. Stället är känt för sina stekar, och jag beställde fisk. Undrar just hur jag tänkte.

Fast det var längesedan jag skrattade så mycket som igår. Så är det när man har underhållande kompisar. Idag skrattar jag däremot inte. Har varit så seg att detta inlägget tog mig halva dagen att skriva. Det är en ny dag imorgon, tack och lov.

Tuesday, August 11, 2009

Monday, August 10, 2009

Ljudbildspel

Vi var alltså och gjorde jobb på en tvillingfestival i Twinsburg, Ohio. Riktigt kul jobb trots ganska mycket regn emellanåt. Om du vill se ljudbildspelet därifrån så kan du med fördel klicka här. Då får du dessutom reda på vad som hände med tvillingarna Carly och Lily Ayer efter att bilden togs ovan.

Sunday, August 09, 2009

Ohio



Här är lite bilder från den 3h långa bilfärden mellan Detroit, MI, till Cleveland, OH. Den sista bilden föreställer en knapp jag fick ifrån en vänlig själ när jag berättade att jag hade en tvillingsyster. Det är för övrigt en ledtråd på vad det var för jobb vi gjorde i Ohio. Gissa snabbt bara, för imorgon postar jag ett ljudbildspel som gör att allt kommer klarna.

Saturday, August 08, 2009

Vilken stad?

Nu är jag ute på resa, och jag kan säga att det är inte den vackraste staden i USA jag besöker. Det är en tillfällighet att bilden är tagen på en nästan tom motorväg, men det slog mig att det är ganska talande för stadens nuvarande situation. Gissningar är välkommna.

Friday, August 07, 2009

Thursday, August 06, 2009

Elaine's

Restaurangen Elaine's på Upper East Side har varit ett stamställe för många stora namn under åren, såsom Michael Caine, Woody Allen och Jackie Onassis. Och så Aftonbladets Per Bjurman förstås.

När jag och "Bjurre" igår gick dit kändes det som att komma in i hans vardagsrum. Han kände alla. Vi snackade NHL med bordsgrannarna, politik med bartendern och Kosovo med servitören.

Efter ett tag kom ägarinnan Elaine Kaufman och satte sig vid vårt bord. Hon hade många spännande stories att berätta. När jag senare tog en taxi hem i New York-natten kände jag mig underbart berikad.

Wednesday, August 05, 2009

Tuesday, August 04, 2009

Snart ser ni mindre av mig

Nu har jag precis börjat min komma-i-form-efter-semestern-diet. Målet är att bli av med minst 10 kilo. Räcker det, eller vill ni se ännu mindre av mig?

Monday, August 03, 2009

Sunday, August 02, 2009

Buh bye

Hej då Sverige. Jag hade det jättebra! Tyvärr visar inte denna bilden dig från din bästa sida, men det är ok va? Hursomhelst, vi ses snart igen. Hälsningar Pontus.

Saturday, August 01, 2009

Vernissaget avklarat

Nu är vernissaget av "The Obama Effect" avklarat. 160 personer dök upp på utställningens första dag, och det var verkligen en salig blandning av folk. För den som är intresserad så finns det en massa bilder från vernissaget här. Bilderna är tagna av Martin Doshé.