English (Google Translate)

Tuesday, June 30, 2009

Monday, June 29, 2009

Personligt rekord

Har varit i Sverige i ca 40h nu. Mitt smågodissug är allaredan mättat med råge. Nytt personligt rekord.

Saturday, June 27, 2009

Sverige

Nu åker jag på semester till Sverige. Hoppas kunna blogga då med, om inte annat bidra med bilder från min Sverigevistelse. Håll ögonen öppna!

Friday, June 26, 2009

Radio Sjuhärad

här låter min röst klockan 3 på morgonen, efter att jag nyss blivit väckt.

Thursday, June 25, 2009

Michael Jackson

Michael Jackson är död. Ofattbart!

Bruce Bennett


I detta klippet förklarar Getty Images fotograf Bruce Bennett hur han monterar upp remotekameror i NHL. Som extra bonus får du också se lite av de hockeybilder som denne sympatiske herre tagit genom åren. Väl värt en titt.

Wednesday, June 24, 2009

En andra chans

Vad gör man blir uppsagd som fast fotograf och inte tror att frilanslivet passar en? Fotografen Robert Mecea blev uppsagd ifrån den Long Island-baserade tidningen Newsday och bytte karriär helt. Idag jobbar han som personlig tränare och är jätteglad att han fått en andra chans i sitt yrkesliv.

"Second Chance" är också namnet på multimediaserien där NY Times fotograf Chang W. Lee mycket talangfullt berättar stories om människor som gjort nya vägval i livet. Där ingår inslaget om Robert Mecea som du hittar här. Missa inte att kolla in effekten vid 1.37 mins. Multimedia när det är som bäst.

Tuesday, June 23, 2009

Förr och nu

När jag jobbade på Borås Tidning i början av 90-talet så undrade jag när jag skulle bli så modig som de gamla fotorävarna som bara hängde en Nikon F3:a lite ledigt på axeln, innan de gick ut på uppdrag. Jag blev aldrig så modig. För under åren så har mängden kameraprylar som jag tar med mig ut på jobb stadigt ökat. Är det en generationsfråga tro?

Sunday, June 21, 2009

Fotoutställning

Den 1:a augusti mellan kl 14.00-16.00, är det vernissage på min fotoutställning "The Obama effect". Eftersom jag är uppvuxen i Västgötska Tranemo kändes det naturligt att lägga utställningen i närheten, närmare bestämt i Uddebo.

Min förhoppning är att bilderna förmedlar den känsla jag upplevde på plats under valrörelsen, och framför allt att de förmedlar vilken effekt Barack Obama hade på väljarna.

Självklart kommer jag närvara vid öppningen av utställningen och hoppas då på många nyfikna frågor. Väl mött!

Regn

Saturday, June 20, 2009

Midsommardagen

Låt oss kalla detta en vilodag.

Thursday, June 18, 2009

Det var detta ni sökte

Ni anar inte hur många som söker på "Midsommar i New York" och hamnar på min blogg. Så därför tänkte jag hjälpa just er lite på traven:

Midsommar börjar firas sedvanligt nere i Battery Park, med början kl 17.00. Dans runt majstången till folkdansmusik samt traditionsenlig mat är att vänta.

Efter det åker man vidare till det svenska Midsommarpartyt vid Union Square där Adam Tensta uppträder.

Avslutning blir på lokala pizzerian där en pizzaslice sitter fint i magen. Tre glas vatten innan läggdags och du har överlevt ännu en midsommar i New York.

Wednesday, June 17, 2009

Väldigt mycket ljus


Cool bild gjord med annorlunda teknik. Det skulle vara kul att prova på. Nu ska jag bara samla ihop 25 fotoassistenter.

Tuesday, June 16, 2009

Smågodis i USA

Nu kan man köpa svenskt smågodis via internet. Här ska beställas!

Monday, June 15, 2009

Vänster pekfinger

Har idag suttit och tittat igenom en DVD med photoshop-tips. På dess menysida så är det en kamera inlagd i ena hörnet. Jag noterar att det är något som inte stämmer med den kameran, kan bara inte sätta fingret på vad det är..

Sunday, June 14, 2009

Söndagsbrunch

Tog just en brunch på Sant Ambroeus i West Village tillsammans med "Bjurre". Bra sällskap, bra uteservering och bra väder. En perfekt söndagssyssla.

Friday, June 12, 2009

En utsikt som inspirerar

Vilken tur att Spotify finns numera. Annars hade jag nog totalt missat Lisa Ekdahls nya CD: "Give me that slow knowing smile". Efter att ha lyssnat igenom den, så kände jag mig manad att gå in på hennes websida för att få mer information.

Tre kvarter i från där jag bor, skrevs tydligen låtarna. I brandtrappan utanför hennes lägenhet i West Village. På en bild ser man utsikten därifrån. Där kan man blandannat skönja mitt gym. Tänk om jag ändå kunde bli lika inspirerad av åsynen av detta gym som hon blev.

Thursday, June 11, 2009

Spara tid

Ett bra tips för er som vill spara tid i vardagen. Para sockarna innan ni tvättar dom.

Wednesday, June 10, 2009

4 år

Bloggen fyller idag 4 år! Det ska nu firas med en lunch på Tartine i West Village följt av en tidig biofilm på Union Square. Dagen avslutas med en visit på invigningen av Björn Borg's nya butik i Soho. Jodå.

Tuesday, June 09, 2009

Sommarväder här och där

Det klagas på sommarvädret i Sverige. Då kan jag upplysa er om att det var ett sjujäkla liv på Manhattan inatt. Rena fyrverkeriet in fact. Blixt, regn och åska om vartannat. Nu har det slutat, men det är istället mulet och dystert. För att inte tala om luftfuktigheten som klistrar fast kläderna på kroppen. Jag längtar till sommar-Sverige.

Monday, June 08, 2009

Grimaser

I går var det säsongssavslutning på Filip och Fredriks liveshow "Söndagsparty". Mot slutet av showen tog jag en bild på Filip Hammar och skådespelaren Kevin Spacey där dom ser milt sagt lidande ut. Kanske kan någon gissa varför dessa grimaser uppstod?

Sunday, June 07, 2009

Dålig variation

Eftersom fru och barn åkte till Sverige i fredags, är jag nu grässänkling i New York. Allt sedan dess har det varit väldigt lite variation på mitt matintag:

Frukost: Flingor med mjölk
Lunch: Flingor med mjölk
Middag: Flingor med mjölk

Saturday, June 06, 2009

Google

Google.se har ändrat sin logga idag. Och jag vet faktiskt varför. Utan att googla.

Thursday, June 04, 2009

Gott. Not.

På väg till ett jobb upstate New York idag, stannade jag till för en lunch på en restaurang i den lilla orten Rhinebeck. Där beställde jag en sallad med endiveblad, ädelost och karamelliserade valnötter. Dressingen var brun och obestämbar, men den gjorde att rätten såg extremt oaptitlig ut. Valnötterna påminde om knäck och fastnade i tänderna. Den sorgliga pricken över i:et var att rätten var sockrad.

Där satt jag och förbannade mig över mitt lunchval. Just då kom servitrisen fram och frågade: "Hur smakade maten?" "Mmm, jättegott" svarade jag. Med det svaret överraskade jag mig själv, och kände mig samtidigt väldigt svensk.

Wednesday, June 03, 2009

Ett foto, eller?

Vid första anblicken ser detta ut som ett porträtt taget på en kvinna i en fotostudio. Men det är det inte. Det är inte ens ett foto, det är en målning gjord av konstnären Dru Blair. Jag har fortfarande svårt att greppa det. Vill du läsa mer kan du klicka här.

Tuesday, June 02, 2009

Svaret på en alltför vanlig fråga

Nej, jag är inte på väg att flytta hem till Sverige.

Monday, June 01, 2009

BBar and Grill

På söndagen åt vi brunch på ännu ett av våra smultronställen: BBar and Grill. Innegården där är helt fantastisk. Och hittar men en grön oas på Manhattan så håller man fast vid den. Mer besök lär det bli.