English (Google Translate)

Thursday, September 28, 2006

Dålig dag

Du vet att du har en dålig dag när du tappar gemen i lådan med häftstift.

Tuesday, September 26, 2006

Poppig

Edward Scissorhand klippte mig igår. Kändes det som. Mitt eget avklippta hår formligen regnade över mig, där jag satt i frisörstolen. Mellan klippen sade frisören, vars riktiga namn är Diaz att: "Du passar inte aaaalls i den frisyren du har nu, du ska en mycket poppigare och trendigare frisyr". Säga vad man vill, men jag tror han lyckades. För i morses väckte Annelie mig med orden: "Upp och poppa". Ett tecken så gott som något.

Thursday, September 21, 2006

Mini-intervju

Min faster Elisabeth Örnemark, 65, och hennes dotter Maria Höök, 38, har besökt New York för första gången i deras liv. Efter 10 dagar i städernas stad, berättar de nu om sina upplevelser.

Var New York som ni hade tänkt er?
- Ja, fast det var så mycket av allting. Stort. Mycket människor. Stora portioner. Mycket helt enkelt.

Vad var det bästa med er vistelse?
- Det var mäktigt att se utsikten från Empire State Building. Utställningen "Bodies" var också otrolig. Sedan gillade vi eran takterass också.

Det sämsta?
De var att jag fick så ont i mitt knä av allt promenerande. Å andra sidan hade vi inte sett så mycket av Manhattan om vi inte hade promenerat. Så det var det värt, avslutar Elisabeth.

Tuesday, September 19, 2006

35 år

Till freds.

Monday, September 18, 2006

Gammal?

Jag känner en kille som fyller 35 år imorgon. Å hans vägnar skulle jag vilja fråga om 35 är speciellt gammalt? Det tar ju en faktiskt närmare 40 år än 30. Bara den tanken får mig....., eller honom menar jag, att känna sig rätt gammal.

Hubba Bubba

Provade en ny tandkräm igår. Den smakade Hubba Bubba. Den rekommenderar jag. Inte. Prova själva att blåsa bubblor med tandkräm vetja.

Thursday, September 14, 2006

Lyxigt

På 11:e gatan i Greenwich Village stod igår en hund och uträttade sina behov mitt på trottoaren. Hundägaren var snabbt framme och plockade upp resultatet. Inte bara det, hunden torkades omsorgsfullt i ändan. Det är nog ett lyxigt område jag bor i ändå.

Tuesday, September 12, 2006

9/11 ljuspelare

Foto: Pontus Höök

Monday, September 11, 2006

5 år sedan

Foto: Pontus Höök

10.28 AM. World Trade Centers norra torn. Jag ser en 417 meter hög byggnad rasa framför mina ögon, men upplever ändå en kuslig tystnad. En tystnad som slutligen bryts av människors hjärtskärande skrik runt omkring mig. Jag känner mig tom. En tomhet jag också kan se i ögonen på de jag möter på West Broadway, när jag fortsätter söderut på Manhattan. På trottoarkanter och trappor sitter folk och gråter. Det är nu 5 år sedan terror attacken mot World Trade Center. Jag minns det som det var igår.

Sunday, September 10, 2006

Veckans slanguttryck

"Tapp"

Är gammal rikssvenska från början, men används flitigt på västkusten i Sverige. Nu också på ostkusten i USA. Betydelse: "Bensinmack"

Thursday, September 07, 2006

Bostongurka?

Jag har varit i Boston över dagen. Det fick mig att börja fundera.

Wednesday, September 06, 2006

Glädjespridare

Då fick jag vara en glädjespridare när jag föll i tunnelbanetrappan med mina kameror. För att inte göra sönder kamerorna, fick jag ta emot fallet med mitt redan sargade knä. Jag kom snabbt upp på fötter och stapplade vidare. Omgivningens skadeglädje sved i knäskålen.

Monday, September 04, 2006

Glasbord

I fotografrummet på Arthur Ashe tennisarena finns det flera glasbord. Det går inte att se ett genomskinligt bord i ögonvrån har jag fått erfara, jag sopade nämligen i knät å det grövsta häromdagen. Det gör ont. Därför var det ganska kul att se tre personer till göra samma sak efter mig. Skadeglädjen är den enda sanna glädjen, no?.

Friday, September 01, 2006

Pandora

Pandora, det smartaste på länge. Här ska spelas Celine Dion.